Sverigedemokraternas leder Jim
...
Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson får rekordoppslutning på Sentios oktobermåling. Foto: Henrik Montgomery / TT / Reuters / NTB scanpix
Sverigedemokraterna får 16,7 prosent i ny måling
Del
Sverigedemokraterna bykser fram hele 3,9 prosentpoeng fra valget til 16,7 prosent i Sentios oktobermåling.

Samtidig går statsminister Stefan Löfvens Socialdemokraterna tilbake 3,7 prosentpoeng til 27,3 prosent sammenlignet med valgresultatet.

Les også: Sverigedemokraterna ikke invitert til nobelfest i Stockholm

Sentio Research var det eneste meningsmålingsinstituttet som ikke bommet kraftig da det spådde oppslutningen om innvandringskritiske Sverigedemokraterna (SD) i forkant av valget i september. Sentios septembermåling viste 12,7 prosent for SD, noe som er bare 0,2 prosentpoeng lavere enn resultatet.

Les også: Rockelegenden Ulf «Uffe» Christiansson i bandet Jerusalem mener Sverige må politisk korrekthet til livs:«Selv tror jeg ikke at noe politisk system kan redde oss. Vi må vende om til Gud som nasjon.»

I en annen oktobermåling utført av Demoskop for Expressen , går SD opp 0,4 prosentpoeng til 13,3 prosent, som likevel er den høyeste oppslutningen noensinne i en Demoskop-måling.

På Sentios oktobermåling går Moderaterna fram 1,8 prosentpoeng fra valgresultatet, til 25,1 prosent. Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville det gitt en mandatfordeling på 135 til den borgerlige alliansen, 150 til de rødgrønne og 64 til SD.

Målingen er gjennomført på internett blant 1.042 personer mellom 2. og 8. oktober. Feilmarginen oppgis å være på mellom 0,8 og 2,9 prosentpoeng. For Socialdemokraterna og Sverigedemokraterna er feilmarginene på henholdsvis 2,9 prosentpoeng og 2,4 prosentpoeng.

Les også: Mann i 20-årene siktet for drapstrusler mot statsminister Erna Solberg

 

sve-måling-sentio,utenriks,nyheter,politikk,norden,sverige