En muslimsk kvinne ba likestil
...
En muslimsk kvinne ba likestillingsombudet vurdere om hun var blitt diskriminert på et NAV-kontor, hvor hun søkte veiledning for å komme seg inn i arbeidslivet. Den mannlige veilederen i NAV skal ifølge klagen ha nektet å snakke med henne så lenge hun hadde på seg niqab, et ansiktsdekkende hodeplagg. Kvinnen fikk ikke medhold. Illustrasjonsfoto: Michał Huniewicz / CC / Flickr
Skepsisen til religiøse uttrykk øker blant unge i Oslo
Del
Stadig flere unge i Oslo og Akershus er skeptiske til religiøse uttrykk i det offentlige rom, viser en undersøkelse.

I undersøkelsen som Stiftelsen Kirkeforskning (KIFO) har gjennomført blant elever i videregående skole i Oslo og Akershus, svarer 43 prosent at de synes det er greit at staten blander seg inn når religion kommer til uttrykk i det offentlige rom. Bare 24 prosent synes ikke dette er greit, skriver Vårt Land.

Les også: «Trakassert» muslim fikk ikke medhold

I undersøkelsen er 42 prosent imot at elever bør få mulighet til å samles til bønn på skolen. 27 prosent mener dette bør være greit.

– Det er litt overraskende. Man har liksom tenkt at unge i Oslo er mer tolerante enn andre, fordi de må forholde seg til ulike kulturer i hverdagen. Men fordommene mot religion er ikke borte, sier forsker Ketil Botvar i KIFO.

Les også: Muslimer sliter 
med å vinne fram

 

religion-unge-skepsis,innenriks,nyheter,Religion og livssyn,norge,Riksnyheter,oslo,akershus