Folk gjemmer seg inne på et kjøpesenter i Tel Aviv etter at flyalarmen gikk. I Israel er én person alvorlig såret i de 530 rakettangrepene fra Gazastripen. Foto: NTB scanpix / Daniel Bar-On / Reuters

Norsk student i Tel Aviv frykter ny intifada

– Det jeg frykter mest er en ny intifada, sier norsk-israelske Silje, som er musikkstudent i Tel Aviv. Hun frykter at konflikten i Midtøsten eskalerer, melder NRK.

– Det som egentlig skremmer meg mest nå, er ikke rakettene, som i seg selv er kjempeskumle. Utrolig nok har jeg blitt vant til ikke å sove om nettene og venter på at sirenen skal gå av, sier studenten, som ikke vil stå fram med etternavnet.

– Det som skremmer meg mest er intifada, hvor det kommer selvmordsbombere og eksploderer i busser og på kafeer. Jeg tar jo buss til skolen nesten hver dag, og bare tanken på at den bussen jeg sitter i plutselig kan eksplodere, er en veldig skummel og surrealistisk situasjon for meg å leve i. Jeg håper virkelig at det bare tar slutt snart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Israel er én person alvorlig såret i rakettangrepene fra Gazastripen.

Israel er truffet av over 530 raketter, men de aller fleste har landet i ubebodde områder. Andre er stanset av det israelske rakettskjoldet.

125 palestinere er drept og flere hundre såret fra tirsdag til lørdag. Tirsdag startet Israel militæraksjonen «Protective Edge».

Les også
Netanyahu sier Israel ikke vil la seg stanse av press utenfra
Les også
Til dem som fordømmer Israel
Les også
Netanyahu: – Våpenhvile er ikke aktuelt