Hans Olav Syversen (KrF) (t.v.) og Terje Breivik (V) snakker med pressen utenfor møterommet etter et kort møte i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene Høyre og Frp på Stortinget tirsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF om budsjettforhandlingene: – Kritisk situasjon

KrFs Hans Olav Syversen betegner situasjonen i budsjettforhandlingene som kritisk. – Siden søndag er det ikke lagt én ny krone på bordet, sier han.

Følg budsjettforhandlingene på dagen.no

Syversen og Venstres Terje Breivik var svært lite fornøyd etter å ha fått presentert regjeringspartienes fjerde forslag i budsjettforhandlingene tirsdag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Progresjonen går svært sakte, og mer er det ikke å si. Nå går vi på kammerset og gjør en liten vurdering av hvordan vi håndterer dette videre, sa Breivik etter et de to hadde hatt et kort møte med Høyres Svein Flåtten og Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter.

Ingen ville imidlertid bruke ordet brudd eller si at det nå var klart for de parlamentariske lederne må trå til for å løse floken.

– Frp nær smertegrensen

Hagesæter mener imidlertid at hans parti nærmer seg en smertegrense for hva de kan gå med på.

– Vi har strukket oss lenger enn langt. Vi har gått inn på en del ting som ikke er så veldig populære hos våre velgere, sa han.

Flåtten sier alle partiene deler bekymringen for den dårlige framdriften og behovet for å øke tempoet.

– Stemningen mellom partiene er fortsatt konstruktiv. Men vi ser at tiden går, og vi prøver å kjøre opp farten, og det skal vi greie, sier han.

Steile fronter

Ifølge VG er det spesielt mellom Venstre og Frp frontene står. Venstres krav om grønt skatteskifte går ikke i hop med Frps ønske om å lette avgiftsbyrden for bilister.

Ifølge TV 2 skal forslaget som sentrumspartiene mottok natt til tirsdag ha inneholdt endringer som skulle komme Venstre i møte på dette området. Breivik ville ikke si noe om profilen på det siste forslaget fra regjeringspartiene, men legger dit.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er ikke kommet dit at vi har diskutert grønt skatteskifte.

Regjeringen har ikke flertall i Stortinget og trenger støtte fra KrF eller Venstre for å få vedtatt budsjettet for 2015. Finanskomiteen må levere fra seg sin innstilling 20. november. (©NTB)

Les mer om norsk politikk på dagen.no

Les også
KrF styrket i motstanden mot å kutte i barnetillegget
Les også
VG-kilder: Fastlåst mellom Venstre og Frp
Les også
Dramatisk kuttforslag for Kristelig StudieforbundKristelig Studieforbund
Les også
Høyre varsler krevende budsjettforhandlinger
Les også
Frp kan droppe skattelettelser til de rikeste