FELLESSKAP: – Å være sammen med barna her på Oase er noe av det beste med hele uka, forteller Morten Dyrøy som er på Barne-Oase med tre år gamle Håvard. 


En Oase for barna

KRISTIANSAND: Selv om voksenmøtene på Oase
holdes i Gimlehallen, er det likevel en god del voksne som sniker seg over veien og bort til
 Oddernes menighetshus.

Det er nemlig der Barnas Oase holder til.

– Barne-Oase er bedre ennOase for voksne, ler Morten Dyrøy fra Sotra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han trekker i husken som sønnen Håvard på tre år sitter på.

– For oss er dette en veldig god måte å tilbringe tid sammen på. Her er jeg som forelder og ikke som medarbeider, og det betyr mye for oss.

Dyrøy-gutta er påOase sammen med gode venner fra Sotra, noe pappa Morten ser på som en stor styrke.

– Det er en veldig trygghet i det at vi er en gjeng som reiser sammen, både for oss voksne og kanskje aller mest for barna, sier han.

Kun det beste

Da Oase åpnet tirsdag kveld fikk Bojoko, barnearbeidet på Oase, en aldri så liten overraskelse. I tillegg til de 450 forhåndspåmeldte barna, kom mange flere som ikke hadde meldt seg på. Fra scenen på kveldsmøtet ble foreldre oppfordret til å være med som medarbeidere.

– Vi fikk en jobb å gjøre med logistikken, ler Anne Lene Ziegler-Olsen.

Hun har vært aktiv i Oase i flere år, og i år leder hun barnearbeidet Bojoko, som er fellesbetegnelsen for aldersgruppene Barne-, Junior- og Knøtte-Oase.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ønsker å gi barna det aller beste, og gi dem måter å uttrykke sin relasjon med Jesus på. Det gjør vi først og fremst ved å ta barnas åndelighet på alvor. Oases visjon er jo blant annet å følge barna til Jesus, noe vi ønsker å legge til rette for, sier hun.

Dette skjer i kristen-Norge i sommer:Stevneguiden.no

Tilpasset undervisning

Et gjennomgående tema under årets Oase er ”tent på ny”, også i barnearbeidet.

– Sammen med barna snakker vi om tente hender, føtter og hjerter. I det legger vi å leve som Jesus, å følge ham og å elske ham, noe vi merker at barna tar imot og kan relatere seg til. Årets barnetalere er enormt dyktige formidlere, og vi merker at foreldrene er minst like engasjerte som barna, forteller Ziegler-Olsen.

De ulike aldersgruppene Bo, Jo og Ko, har noe lovsang sammen og noe hver for seg, i tillegg til alderstilpasset undervisning og lek.

– I løpet av uka har barna anledning til å gå på seminarer, som dans, breaking, visuell kunst og sang og musikk. Vi ønsker å formidle til barna at vi alle har ulike måter å uttrykke oss, noe seminarene er en god mulighet for barna til å prøve seg litt fram, forteller Bojoko-lederen.