Utfordrer: Fra høyre Filip Rygg i Skaperkraft og Nicolai Strøm-Olsen i Frekk Forlag oppfordrer folk til å ikke kjøpe tjenester svart.

Debattmøte om «Norsk slaveri»

Tankesmien Skaperkraft lanserte mandag kveld boken «Norsk slaveri» på litteraturhuset i Oslo. Se video fra boklanseringen og debatten i vinduet over.

Tema for boken er svart arbeid, som ofte har avskyggninger av menneskehandel og slaveri. I 2004 kjøpte hver fjerde nordmann svart arbeid, ifølge Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste. Det være seg ved vask av bilen, oppussing av badet eller renhold. Dagen meldte fredag at også kristne støtter opp under svart arbeid.

– Jeg har ikke grunnlag for å si at det er verre eller like mye kjøp av tjenester svart i Kristen-Norge som ellers, men at det forekommer, er jeg helt sikker på, sa Filip Rygg, kommunikasjonssjef i Skaperkraft til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Debatt

På Litteraturhuset i kveld skal forfatter Ellen Reiss, presentere boken. Etter det blir det debatt med blant annet stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Annette Trettebergstuen, statssekretær Torkil Åmland og medforfatter av boken Nicolai Strøm-Olsen. Debatten kan du følge på dagen.no.

Les også
Hevder at kristne kjøper svart arbeidSvart arbeid
Les også
Mote mot menneskehandel
Les også
Slik rekrutteres de unge til sex-trafficking
Les også
Satyarthi gleder seg over fredsprisenFakta om Kailash Satyarthi
Les også
– Lime-ansatte ble nektet lønn og fridager