Med Israel for fred (MIFF) holder markering utenfor Stortinget i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

MIFF: – Vi er ikke samlet for å feire krig, men for å få til fred

En rekke mot-demonstranter har samlet seg utenfor politiets sperringer rundt Stortinget i Oslo, der Med Israel for fred (MIFF) holder Israel-markering nå. Dagen.no følger markeringen og oppdaterer løpende med nye bilder.

Denne siden oppdateres fortløpende med tekst og bilder.

En rekke mot-demonstranter har samlet seg utenfor politiets sperringer rundt Stortinget. De roper slagord mot Israel - og de som er med på Israel-markeringen nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mellom 300 og 400 personer har møtt opp foran Stortinget for å uttrykke sin støtte til Israel.

– Vi er ikke samlet for å feire Israels krigføring på Gaza, men for å få til en ekte fred. Vi er her fordi vi hater å se kvinner og barn bli drept av den islamistiske bevegelsen Hamas, sa styreleder i MIFF, Conrad Myrland under sin appell.

Flere av demonstrantene holder skilt med påskriften: «Mediedekningen av Israel-konflikten må bli mer rettferdig», «Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere» og «Nei til terroren og islamismen til Hamas».

Les også:Journalister våget ikke fortelle sannheten i Gaza

Liten motdemonstrasjon

Den venstreradikale gruppen «Tjen Folket» holder samtidg en mindre motdemonstrasjon bak Eidsvolls plass. Gruppen holder plakater som lyder: «Tjen folket – Global intifada».

Palestinakomiteen søkte om å få holde motdemonstrasjon til støttemarkeringen, men trakk senere søknaden, ifølge politiet.

– Hvis det blir bråk kommer vi til å få skylden, og det ønsker vi ikke, sier komitéleder Kathrine Jensen til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frykter bråk

Da MIFF arrangerte en liknende støttemarkering for Israel i januar 2009,utviklet det seg til en gatekrig i Oslo sentrum. Rasende motdemonstrantergikk fysisk løs på israelsvenner, og flere ble skadet. Politiet mistet kontroll over situasjonen, og måtte blant annet bruke tåregass og hunder. Karl Johans gate så ut som en krigssone i løpet av kvelden.

Les også:Demonstrerer i dag for Israel tross frykt for vold

I dag er det sperringer og et stort politioppbrudd, blant annet med politihester, utenfor Stortinget.

– Vi er åpne for at det kan bli aggressivt. Vi stiller opp med en god del politistyrker, slik at dette skal gå lovlig og sømmelig for seg, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Blant appellantene er stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), leder av Israels venner på Stortinget og stortingsrepresentant Kristian Norheim (Frp), andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen og utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.

Også Solveig Ghatso, styreleder i MIFF Vestfold og Conrad Myrland, daglig leder MIFF, skal holde appell.