DUGNAD: Det blir ikke økt momskompensasjon for frivillige organisasjoner i det nye forslaget til statsbudsjett. Bildet viser dugnad i et sameie i Oslo. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Frivilligheten får ikke økt momskompensasjon

Frivillige organisasjoner i Norge har bedt om økt momskompensasjon. Det får de ikke i 2015-budsjettet. Det eneste den blå regjeringen kan tilby er en prisjustering.

For neste år betyr det at momskomopenssjonen blir på 1,24 milliarder kroner, en økning på 36 millioner kroner i forhold til inneværende år.

Regjeringens gullrot er forenklede regler og mindre byråkrati for de frivillige organisasjonene. Kulturdepartementet skal gå grundig gjennom dei statlege tilskota til frivillige organisasjonar som grunnlag for forenkling og samordning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kulturminister Thorhild Widvey sier at de ønsker at organisasjonene skal bruke mindre tid på administrasjon, slik at verdifull tid blir frigjort til frivillig aktivitet. Hovedgrepene for å få til dette er forenkling av statlige tilskotsordninger og økt bruk av Frivilligregisteret. For å få til det siste gjør de innmeldingen i registeret gratis fra 2015.

 

Samleside: Les flere nyheter omstatsbudsjettet

Her kan dulese forslaget til statsbudsjett for 2015 i sin helhet (pdf)