BANNLYST: Den amerikanske pastoren Daniel Ausbun mener han ble sensurert fra videotjenesten Youtube fordi de ikke likte innholdet i søndagsprekenen hans. Foto: Skjermdump fra Youtube.com

Pastor sensurert på Youtube etter islampreken

Den amerikanske pastoren Daniel Ausbun ble bannlyst fra Youtube etter å ha publisert sin egen søndagspreken om radikal islam.

Daniel Ausbun, som er pastor i en liten baptistmenighet i Georgia i USA, pleier å publisere videoopptak av prekenene sine på nettstedet Youtube til glede for kirkegjengere som går glipp av gudstjenesten.

– Sensur

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men da han i slutten av august lastet opp sist søndagspreken om forfølgelsen i Midtøsten, fikk han to dager senere en epost med beskjed om at kontoen hans var avsluttet fordi innholdet var i strid med vilkårene for tjenesten på videonettstedet Youtube.

Pastoren forteller til Fox News at nettstedet holdt kontoen hans stengt i flere dager, og mener det hele var et forsøk på sensur.

– De liker angivelig ikke at jeg preker om radikal islam, så derfor ble jeg bannlyst fra tjenesten, sier Ausbun.

Ikke ment for allmenheten

Prekenen som pastoren publiserte på nettstedet fokuserer på bibelteksten fra Johannes 15: 18-25, og utforsker radikal islam, Den Islamske Staten (IS), og hvordan kristne blir behandlet av slike terrorgrupper.

Pastoren forklarer i den 36 minutter lange videoen at typiske forfølgelsesmetoder inkluderer tvungen konvertering til islam og valget mellom å forlate området eller bli henrettet.

Han diskuterer også hvorvidt USA potensielt kan være mål for et nytt terrorangrep som følge av IS barbariske innsats. Han hevdet også at «tusenvis av kristne har dødd de siste månedene» i Midtøsten.

Han innrømmer imidlertid at Youtube-videoen ikke var ment for det allmenne publikum, selv om tjenesten legger opp til det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kontaktet media

Ausbun forteller at han ikke nådde frem da han forsøkte å kontakte Youtube for å åpne kontoen igjen.

Det var da han fikk ideen om å sende en tweet til Fox News-kommentator Todd Starnes i New York. Starnes kontaktet pastoren og historien ble publisert.

– Jeg tuller ikke når jeg sier at det tok 20 minutter før kontoen min ble gjenåpnet og alle videoene var tilgjengelige igjen, sier Ausbun.

Bare timer senere hadde videoen med pastorens tale fått mange hundre visninger, og har i skrivende stund passert 19.000 visninger som følge av all oppmerksomheten.

– Jeg sier ingenting nedsettende om den islamske tro utover de radikale gruppene som media nevner hver dag. Jeg ønsker å utdanne min menighet på hvordan disse gruppene opererer, og fortelle om den massive forfølgelsen av kristne i Midtøsten, sier pastoren.

Den gode siden av historien for Ausbun er at prekenen hans nå er sett av tusenvis som ellers aldri ville ha sett videoen.

Du kan også se den, i videovinduet øverst på denne siden her på Dagen.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her kan du se flere møteopptak fra pastor Ausbuns menighet.

Les også
Nå «liker» alle Mathea-Mari
Les også
NRK endrer vennesang etter kritikkBlime
Les også
Tenåringsjenter i Frankrike radikaliseresMuslimer og jøder i Frankrike
Les også
Det nytter å klageKringkastingsrådets uttalelse
Les også
«NRK har i for liten grad satt kritisk søkelys på Hamas sin rolle»Fakta om klager på NRKs Midtøsten-dekning