SLUTT: Oslo Sjømannskirke på Bygdøy er lagt ut for salg, og nå har det lokale styret trukket seg. Foto: Z Ovenfra/Sem og Johnsen

Oslo Sjømannskirkes styre har gått av

Styret for Oslo Sjømannskirke har lagt ned sine verv fordi ansatte ikke er på jobb og frivillige ikke er motivert for innsats.

Styret forOslo Sjømannskirke la sist uke ned sine verv med umiddelbar virkning.

Avgått styreleder Haakon Korsgaard iSjømannskirken på Bygdøy bekrefter avgangen som fant sted mandag 29. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Driftsstyret her på Bygdøy la for en tid siden opp en tosporsstrategi. Den gikk ut på at arbeidet med gudstjenester og andre møter skulle ivaretas samtidig som det skulle legges til rette for en fornyelse. Det sa seg selv at med stort sett aldrende mennesker i fellesskapet som har brukt Oslo Sjømannskirke, måtte det en fornyelse til, sier Korsgaard.

Les også:Stor interesse for Oslo Sjømannskirke, som er til salgs med en prisantydning på 70 millioner

To unge par ble ansatt, i forståelse med landsstyret i Den indre Sjømannsmisjon (DISM) som eier Oslo Sjømannskirke og nå har lagt eiendommen ut for salg.

Driftsstyret mener landsstyret bryter den avgjørende forutsetningen for at DISM fikk eiendommmen i 1985, nemlig at den skulle drives som en kristen virksomhet. Vilkåret ble aldri satt på papiret, så formelt har landsstyret sitt på det tørre – men ikke moralsk, mener driftsstyret.

Lars Christian Gjerlaug har vært bestyrer av Sjømannskirken siden 2012, men er i pappapermisjon. Kona Anita Gjerlaug er sykmeldt.

Styret besto av Gunnar Prestegård, Inga Maria Bjørsvik, Olav Berger, Karin Magnussen, Turid Stensrud og Helge Fink samt styreleder Korsgaard. Driften er planlagt avsluttet 1. januar 2015.

Uten et fungerende bestyrerpar så ikke styret noen mulighet for fortsatt drift når frivillige ut fra situasjonen hadde mistet sin motivasjon. Derfor gikk styret.