KRISTEN-NORGE: Oslo KrFs liste
...
KRISTEN-NORGE: Oslo KrFs liste til neste års kommunevalg er en aldri så liten reise i Kristen-Norge, fra de mest konservative til de mer liberale. Gunnar Prestegård er en av dem som fyller opp listen. Foto: Fotobyline
Kristne kjentfolk blant KrFs listefyll
Del
Kristelig Folkeparti er ikke en menighet, heter det. Men når man leser gjennom navnene til Oslo KrFs kandidater, ser vi mange kjente navn fra ulike deler av Kristen-Norge. Og også i KrF kan det være en fordel å ha stamtreet i orden.

Tirsdag vedtok nominasjonsmøtet i Oslo KrF listen med sittende gruppeleder Erik Lunde som toppkandidat. I det sittende bystyret er han KrFs eneste representant.

Like bak ham står byrådssekretær Oddbjørg Minos. Begge disse er kumulert. Dermed skal det godt gjøres for noen av de andre kandidatene å overta deres plass.

Her er noen av de totalt 59 navnene på listen:

Vara for Kvalbein

Erik Lunde har ikke hatt fremstående verv i Kristen-Norge. Han kommer heller ikke fra noen spesielt prominent politisk familie. Lunde er i dag fast møtende vara til bystyret for Aud Kvalbein , som er byråd for eldre. Hennes byrådssekretær Oddbjørg Minos er datter av den kjente pinsepredikanten Emanuel Minos. Hun står altså på plassen bak Lunde.

På femteplass finner vi Mona Høvset . Hun jobber til daglig som kommunikasjonssjef i Kristelig Folkeparti nasjonalt.

På sjetteplass finner vi Gaute Brækken . Han har vært generalsekretær i Norges Kristelige Studentforbund, og giftet seg med en mann i 2009.

På åttende plass finner vi partiveteran og mangeårig indremisjonsforkynner Gunnar Prestegård .

På niende plass finner vi Elisabeth Løland , inntil i fjor leder i KrFU.

Så, på tiende plass, kommer Espen Andreas Hasle . Til daglig leder han Acta – barn og unge i Normisjon.

På 14. plass kommer Yngve Slettholm . Han var statssekretær under daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland i Bondevik II-regjeringen. Han leder Norsk kulturråd, og jobber til daglig som administrerende direktør i Kopinor.

Hedersplassen

På 15. plass finner vi Elise Haugland , til daglig informasjonsmedarbeider i Norsk Luthersk Misjonssamband. Hun er også søster til daglig leder Jarle Haugland i Familie og Medier.

På 29. plass Kåre Rune Hauge , tidligere generalsekretær i Laget.

På 35. plass finner vi lege og forsker Morten Magelssen ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo. Han har skrevet boken «Menneskeverd i klinikk og politikk», og er tilknyttet tankesmien Skaperkraft.

På 38. plass finner vi TF-teolog Eivor Oftestad , svigerdatter til den kjente teologiprofessoren Bernt T. Oftestad.

På 39. plass står Hans Arne Akerø . Han er seksjonsleder i Kirkerådet og bror til NRK-programleder Dan Børge. Han tapte i bispenominasjonen i Nord-Hålogaland for kort tid siden.

På hedersplassen til slutt står nåværende byråd for eldre, Aud Kvalbein .

Denne reisen i Kristen-Norge forteller noe om mangfoldet i Oslo KrF. Men mesteparten av dette mangfoldet blir altså sannsynligvis ikke observerbart i Oslo bystyre i neste periode, med mindre det skjer en dramatisk vekst i partiets oppslutning.

 

Eivor Oftestad,espen andreas hasle,Gaute Brækken,Gunnar Prestegård,kristelig folkeparti,kåre rune hauge,mona høvset,morten magelssen,norges kristelige studentforbund,Oddbjørg Minos,oslo,Yngve Slettholm,elisabeth løland,erik lunde,hans arne akerø