Et par vasser gjennom vannmassene som oversvømmer en vei i Lahore i Pakistan. Minst 100 mennesker har de siste dagene mistet livet som følge av oversvømmelser i landet. Foto: Mohsin Raza / Reuters / NTB scanpix

Over 200 døde i flom i Pakistan og India

Minst 200 mennesker har mistet livet i oversvømmelser forårsaket av monsunregn i Pakistan og India de siste dagene.

Hjelpemannskaper og soldater har rykket ut med båter og helikoptre for å bistå folk som trenger hjelp til å komme seg unna vannmassene.

I den folkerike Punjab-provinsen og i den pakistanske delen av Kashmir er minst 106 mennesker omkommet og flere tusen hus ødelagt de siste tre dagene, opplyser myndighetene i distriktene som er rammet. De fleste dødsfallene skyldes sammenraste hustak, elektrisk støt og jordskred.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I den indiske delen av Kashmir har minst 100 mennesker så langt mistet livet, men myndighetene frykter at dødstallet kan stige. Også her har mange tusen blitt hjemløse. I Kashmir har flere tusen mennesker behov for nødhjelp som følge av oversvømmelsene, melder fjernsynskanalen NDTV.

Soldater døde

I Punjab i Pakistan er 55 mennesker bekreftet omkommet de siste tre dagene, mens ytterligere 235 er skadd, opplyser Rizwan Naseer, som er sjef for redningstjenesten, til nyhetsbyrået AFP. Ytterligere 48 er døde i pakistanske Kashmir.

I tillegg mistet tre soldater livet i et jordskred nær grenseområdet til India torsdag. Beredskapsnivået er hevet til rødt i fire flomrammede distrikter i Pakistan.

Indiske Kashmir er rammet av de kraftigste nedbørsmengdene på minst 50 år, og innenriksminister Rajnath Singh forteller om store skader i Srinagar.

– Dersom dette er situasjonen i byen, hvordan ser det da ut på landsbygda? spør Singh etter å ha besøkt Kashmirs viktigste by.

Buss falt i kløft

Mange veier, blant dem hovedveien til Kashmir, er stengt, og flomvannet har også feid bort flere bruer. Torsdag mistet rundt 60 mennesker livet da flomvann førte til at en buss ble feid ned i en dyp kløft i den fjellrike Rajouri-regionen sør i indiske Kashmir.

Pakistan har de siste årene blitt hardt rammet av flom. I fjor omkom 178 mennesker, og langt flere ble hjemløse. Flommen i 2010 var den verste i Pakistans historie. 1.800 mennesker omkom, mens 21 millioner hadde behov for hjelp i den humanitære krisen forårsaket av flommen.

Les også
6.000 evakuert fra flom i Brasil
Les også
20 arbeidere berget fra gruve i Nicaragua
Les også
Dødstallet etter jordskjelv i Kina nærmer seg 600
Les også
Kraftig jordskjelv i Peru