SPENT: Maria (t.v) og Elisabet trives godt på Sommer i Sør, men gleder seg også til dagen på Skjærgårds.


Får to stevner på en uke

Med flere stevner samtidig konkurreres det om de samme aldersgruppene, men på Sommer i Sør har de funnet en løsning.

Sommer i Sør erNormisjons sommerfesival for hele familien. Tenåringene har et eget opplegg med møter og aktiviteter stort sett hele uka.

Når resten av familien på Sommer i Sør tar seg en fridag, gjør ikke tenåringslederne det. De arrangerer tur til musikkfestivalenSkjærgårds.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det at de får reise som en gruppe kan kanskje hjelpe noen som ikke tør å reise alene enda, og så får de en opplevelse som gjør at de er klare for å reise alene senere, sier festivalsjef Erik Albert.

Se hva som skjer i kristen-Norge i sommer: Stevneguiden.no

Konkurranse

Både noen av deltakerne og leder for tenåringsfestivalen, Anette Aarstad, mener at festivalen er blitt noe mindre etter at stevnet byttet uke til samme somSkjærgårds M&M. Festivalsjef Albert er ikke enig.

– Antallet varierer, men vi mister ikke deltakere. Det eneste er at det er vankeligere å rekruttere ledere til barneopplegget, sier Albert.

At de får muligheten til å reise mener Erik er positivt, og sier at de bare har gode opplevelser med å kjøre et helt eget opplegg for tenåringene.

– Mange i den alderen synes det er stas. De begynner å bli store, de vil holde på lenger. Mange har små ungdomsmiljøer der de kommer fra, så da betyr denne uka vanvittig mye for dem, sier Albert.

Første gang på leir

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I ungdomskafeen sitter to jenter og blir tegnet. Det har vært amerikansk auksjon der alle lederne pluss en tjeneste er blitt gitt til høystbydende. Jentene vant en karikaturtegning av seg selv i budrunden.

– Jeg har ikke vært på Skjærgårds før. Jeg både gleder og gruer meg litt, sier Elisabet (13) fra Karmøy. Det er første gang hun er med på et eget ungdomsopplegg på leir. Sammen med flere av de andre på Tenåringsfestivalen skal hun på utflukt til Skjærgårds, mens resten av festivalen tar en fridag.

Maria (13) fra Sørumsand er også på ungdomsleir for første gang og trekker talene frem som noe av det som er morsomt på leir.

– De blander det seriøse med litt ikke-seriøst, da blir det litt artig også, sier hun og ser bort på karikaturtegningen.

Normisjonsidentitet

Albert mener at de fleste familiene som kommer har tilhørighet tilNormisjon og at de gjennom Sommer i Sør bygger Normisjonsidentitet.

– Det er bygging av organisasjon, og vi oppfordrer til å tenke misjon. For meg blir Sommer i Sør mer og mer et Normisjonsstevne der storfamilien samles og hvor vi styrker identiteten, sier han.

Både Elisabet og Maria er spente på morgendagens tur til Skjærgårds, og lurer på om jeg vet hvem som kommer og skal spille. Det kan jeg sjekke på mobilen og vi blir sittende der utover kvelden slik man skal på en tenåringsfestival.