Fire nordmenn dømt på nytt i hasjsak i Danmark

Fire nordmenn er i Vestre Landsret i Viborg dømt til tre år og seks måneders fengsel for forsøk på å smugle 260 kilo hasj fra Danmark til Norge.

Dommen er den samme som i byretten i Hjørring i februar. Den gang ble en av de til sammen fem tiltalte frikjent for forsøk på smugling av 260 kilo hasj fra Aalbæk på Jylland til Norge i januar i fjor.

Selv om dommen i ankesaken er identisk med hva byretten la seg på, mente aktoratet i saken at alle de fire nordmennene burde dømmes til minst fire års fengsel. Aktoratet mente dessuten at en av de dømte, en 39-åring fra Oslo, burde dømmes strengest fordi han etter deres mening var bakmann og hadde en koordinerende rolle i det mislykkede smuglingsforsøket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

39-åringen og en annen av de tiltalte krevde full frifinnelse i ankesaken, mens de to øvrige anket saken fordi de mente straffen på tre år og seks måneder var for streng.

Det mislykkede smuglingsforsøket skjedde på kvelden 6. januar i fjor. En 49-åring fra Arendal seilte inn i Aalbæk havn i en hurtiggående fritidsbåt hvor to andre nordmenn sto og ventet på kaia. Norsk politi hadde plassert en GPS om bord i båten, og dansk politi var derfor fullstendig klar over båtens posisjon.

Aksjonen mot smuglerbåten som hasjen var lastet over i, endte med at den 49-årige båtføreren ble drept i en skuddveksling med politiet.