FULL KLAFF: I Bergen ber Micha
...
FULL KLAFF: I Bergen ber Michael for ei jente på krykker. Hun blir bedre i foten sin. Fra TV-serien / dr.dk Foto: Byline stor
Ber for syke og taler i tunger på TV
Del
Har du vondt noe sted, vil danske Michael, David og Steffen legge hendene på deg. Om så midt i byen.

– Okei, sier David. Michael og Steffen går rett over i tungetale.

– Jesus, vi takker deg for den nye starten vi har fått. Jeg ber om at de som ser dette programmet må få oppleve en ny start i deg. Amen!

Det er ikke starten på en tale fra din nærmeste karismatiske menighet. Ei heller er det Visjon Norge sin siste ungdomsserie. De tre unge mennene møter man « Miraklene i Midtjylland », en TV-serie i åtte deler som Dansk Radio i disse dager har begynt å sende.

I beste sendetid kan man følge de tre som tilhører Midtjylland Frikirke i Ikast.

Alle de åtte epsiodene ligger også fritt tilgjengelig på nett, på dr.dk .

Sterke historier

Tittelen på programmet er ikke tatt ut av løse luften. De tre har alle slitt med sin tilmålte del utfordringer i livet.

Michael er 24 år. Han var i mange år sterkt deprimert, slet med angst, drapstanker og selvmordstanker. Da han var lengst nede opplevde han at «noen» ba ham lese i Bibelen. Dette tenkte han at ikke kunne være så farlig, og dermed var det gjort. Siden har han hatt en sterk brann etter å se mennesker gi sine liv til Jesus.

David er 26 og lovsangsleder i kirken. Han opplevde å bli helbredet innvendig. Han drev med dop, alkohol og tilfeldige seksuelle bekjentskaper.

– Men jeg opplevde at Gud hadde noe for meg som var så uendelig mye bedre, sier han. Vi er bare alminnelig unge mennesker som tror det finnes en skaper, en mening bak det hele, bak at vi er skapt.

Bundet

Sistemann, Steffen på 20 år , satt i rullestol. Han beskriver sykdommen sin som at han ikke hadde følelse i eller med beina. Han ble på et tidspunkt bedt for og ble helbredet.

Denne personlige opplevelsen mener Steffen andre kan oppleve også. Så da bærer det ut på gatene i Ikast for å helbrede folk. Med seg har han «ferskingen« Samir.

– Bare gå direkte på dem og spør om de har vondt noe sted. Bare stopp dem der, i gågata, sier Steffen til den litt forsiktige Samir.

Den første de treffer må medgi at hun ikke har noe vondt, ikke så mye som vondt i hodet. Så de to går videre. Etterhvert kommer de over ei ung jente som har vondt i ei tå. Samir legger hendene på tåa og ber. Tåa blir ikke bedre med en gang, det må tre bønnerunder til. Da medgir jenta at det er blitt litt bedre. Gutta går da over til å spøre henne om hennes tro. Jenta tror ikke på Jesus.

– Men hvordan forklarer du da din tå, spør Steffen.

– Den er blitt vond igjen, svarer jenta før hun går videre.

Steffen tenker litt.

– Alle blir jo ikke helbredet. Men det skjer ofte, sier han.

Bergen

Da har Michael litt mer gjennombrudd på sin tur til Bergen. Han besøker Veien Bibelskole og blir med ut i sentrum for å be for folk. Ei jente på krykker blir etter sigende helbredet for sin vonde fot, som hun ventet på å få operert. Krykkene blir løftet i været, i regnværet på Torgallmenningen.

De tre guttene får bruke hele sendetiden på det de synes er viktigst - se unge mennesker bli frelst.

Se andre episode - fra Bergen .

– Når du opplever Gud personlig, kan man ikke holde det igjen. Vår misjon er at alle skal oppleve Guds kjærlighet, sier Michael.

Mye er nok fremmed for den vanlige TV-seer. Tungetale, for eksempel.

– Når vi ber i tunger er det som å snakke hemmeligheter med Gud, forklarer Steffen.

Dåp

Samir er fersk som kristen. Han ønsker å bli døpt. Gutta legger det nedover ham at dette er noe han ikke må føle seg presset til, men gjøre av egen fri vilje. Det vil han.

Ved ankomst dåpsdammen er Samir litt misfornøyd med været. Det er surt og kaldt. Men døpt blir han, og han «faller i bakken» i påfølgende forbønn på brygga.

 

veien bibelskole,radikal tro,tungetale,forbønn,bønn for syke,danmark,midt-jylland,mirakler