En 47-årig mann er siktet for drapsforsøk etter han helte brennbar veske over sin ekskone og tente på i en hytte i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder i slutten av juli. Foto: Anne Rakel Haaland / NTB scanpix

Mann siktet for å ha tent på sin ekskone

En 47 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter han helte brennbar veske over sin ekskone og tente på i en hytte i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder i slutten av juli.

Ved 7-tiden 31. juli ble siktedes ekskone, en 48 år gammel kvinne, kritisk skadd i en hyttebrann ved Bjørnevatn i Evje og Hornnes.

Kvinnen ble lagt inn på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med omfattende brannskader. Politiet i Agder har først nå kunnet avhøre kvinnen, som fortsatt ligger kritisk skadd på sykehuset, skriverFædrelandsvennen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ekskona var våken

– Det er en totalvurdering av de samlede beviser som begrunner den siktelsen som foreligger. Ekskona var våken da dette skjedde, og klarte å slukke flammene ved å kaste seg i et vann som ligger like ved hytta, sier påtaleleder i Agder-politiet, Terje Skaar til avisa.

Deretter skal hun ha kommet seg tilbake til den brennende hytta, tatt med seg parets to mindreårige døtre og kjørt til bommen ved inngangen til hytteområdet. Det var kvinnen selv som tilkalte politi og ambulanse.

Pågrepet ved hytta

47-åringen ble pågrepet av politiet like ved hytta kort tid senere.

– Jeg har ikke detaljopplysninger om hva døtrene har forklart at de har sett eller ikke sett. Jentene befant seg i hytta og har gitt politiet viktige opplysninger om hendelsesforløpet, sier Skaar.

Torsdag blir mannen framstilt for ny varetektsfengsling i åtte uker, grunnet faren for gjentakelse og bevisforspillelse, opplyser politiet. Mannen erkjenner ildspåsettelse, men nekter straffskyld for forsøk på forsettlig drap.