UNDER PRESS: Synagogen i Lyon var målet for to franske, muslimske tenåringsjenter som ville utføre selvmordsaksjon. De er blant flere jenter som ble avslørt av sikkerhetstjenesten for uheldig omgang med ekstremisme. Foto: Romain Lafabregue, NTB Scanpix

Tenåringsjenter i Frankrike radikaliseres

To jenter i Lyon ble stoppet i planleggingen av en selvmordsaksjon mot byens synagoge. Andre tenåringsjenter er stoppet på vei til Syria.

De to ble pågrepet i en større aksjon mot borgere som planla å reise til Syria for å delta i hellig krig.

Jentene på 15 og 17 år ble pågrepet og avhørt i Venissieux, en forstad til Lyon, melder Times of Israel. De to møttes aldri ansikt til ansikt, men kommuniserte via sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De er siktet for å ha planlagt å gjennomføre en terrorhandling.

– Disse jentene var del av et nettverk av unge islamister, som ble overvåket av sikkerhetstjenesten, sier en sikkerhetskilde til Newsweek.

Kronikk:Syria – i skyggen 
av Irak

Jihadister

Onsdag forrige uke ble en 14-åring arrestert i byen Quimper. Hun skal ha stått i leddtog med to andre jenter som ble stanset i Nice forrige uken før. Jentene, på 15 og 17 år, skulle da være på vei mot Syria, hvor de ville delta i jihad - hellig krig. Alle jentene ble satt under oppsyn. Dette i følge avisen Le Figaro.

Avisen skriver videre at rundt 15 mindreårige er reist fra Frankrike til Syria, for å delta i krigshandlingene der. Men tallene er vanskelige å verifisere. I følge innenriksministeriet er det rundt 900 franske muslimer som har reist til krigen i området.

Franske myndigheter har etablert grønne telefonnummer, som bekymrede familier kan ringe gratis inn til.

Det bor rundt fem millioner muslimer i Frankrike.

I Norge:PST-sjefen advarer mot høyreekstremisme