- Toppen er å dele troen

KrFs nye nestleder Dagrun Eriksen skulle gjerne hatt mer tid til å lede nye mennesker til troen i Grim prestegjeld i Kristiansand. Men nå er alt fokus rettet mot å få KrF-skuta på rett kjøl.

Mønstringen skjedde under landsmøtet i Bergen sist helg, der Dagrun Eriksen ble kommandert på broen av et overveldende landsmøteflertall.

- Jeg er både overrasket og lettet, sier Eriksen, når vi møter henne noen timer etter at voteringen er over. Hun er veldig glad for at landsmøtet ikke var delt på midten, men gav henne et tydelig mandat.

Tydeligere

Sammen med den gjenvalgte nestlederen, Knut Arild Hareide, som hun for øvrig tapte nestlederkampen mot under det ordinære landsmøtet i april i fjor, skal hun stå ved kaptein Dagfinn Høybråtens side og sørge for stø kurs.

32-åringen er klar over at det er en del skjær i sjøen. Partiets egen havarikommisjon har pekt på flere; blant annet at partiet har blitt for utydelig i sin kristne profil.

- På bakgrunn av valgresultatet i fjor blir det viktig for oss å etablere en god dialog med våre tillitsvalgte og velgere. Vi skal bli tydeligere, våge å løfte frem våre primærstandpunkter, men ikke bli smalere. Vi skal utforme en politikk som omfavner folks hverdag, enten det er den unge gravide jenta som trenger støtte, den syke som trenger hjelp eller en arbeidsledig som trenger jobb.

I bunnen ligger det kristne menneskesynet som slår fast livets ukrenkelighet fra unnfangelse til naturlig død. Dette mener Eriksen er god kristelig politikk.

Leve ut troen

Hun er dessuten opptatt av å leve ut den kristne troen sin i hverdagen. Og toppen av alt er å få dele den med noen. Nestlederen har ti års fartstid som barne- og ungdomsarbeider i Grim prestegjeld i Kristiansand.

- Jeg synes det er veldig gøy å jobbe med barn og unge, å få dele troen og lede dem til frelse. Det er fantastisk å arbeide med ungdom, som er på farten inn i livet. Det viktigste vi kan gjøre for mennesker er å hjelpe til med å fortøye dem, sier Eriksen.

- Hvor mye tid får du til det nå?

- Jeg savner det å være en man kan regne med i menighetsarbeidet. Nå kan debattene plutselig strekke seg utover kveldene i Stortinget, og da blir det ikke tid til det. Men jeg har fått ro for bibelordet som sier at det er en tid for alt, sier Eriksen.

Familien

Det er en ung ledertrio bak roret nå. Med den ønsker KrF å appellere til unge velgere. Familien er et viktig satsingsområde. Der er det fortsatt mye ugjort i følge Eriksen, selv om kontantstøtten står der som en bauta over KrFs familiepolitikk.

- Kampen for ekteskapet er blitt fornyet blant annet gjennom den vedtatte familiemeldingen. I tillegg til gratis samlivskrus for førstegangsfødende, trenger vi å styrke veiledingen til tenåringsforeldre og forebygge brutte relasjoner. Både offentlige og kirkelige familievernkontorer trenger økt støtte, sier Eriksen, som vil åpne pengesekken til slikt arbeid.

Ikke ambisiøs

- Hvor store er ambisjonene på vegne av partiet?

- Politiske ambisjoner har aldri vært noen drivkraft for meg. For meg har det vært viktig å gjøre det jeg gjør nå, sier Eriksen, som startet sin politiker-karriere som listefyll på 32. plass på bystyrelisten i Kristiansand i 1995 ? og ?føk rett inn.?

- Jeg hadde ikke interesse for noen annet enn å arbeide med ungdommene i Grim menighet. Men det er en tid for alt, understreker Dagrun Eriksen.

Per Ole Aalberg