- Norsk-somalier var selvmordsbomber i Somalia

Al-Shabaab sier en norsk-somalisk mann i 60-årene sto bak selvmordsangrepet mot et hotell fullt av offiserer tirsdag.

Selvmordsangrepet i byen Buulo Burde sør i landet var rettet mot et hotell som var fullt av offiserer. Personen som utførte angrepet, sprengte en bil i luften.

Bilen eksploderte rett etter at væpnede menn fra al-Shabaab hadde begynt å skyte mot offiserene, ifølge nyhetsbyrået AFP. En rekke mennesker ble drept i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Angriperen i Buulo Burde var en 60 år gammel mann som kom fra Norge for å kjempe mot Allahs fiender, sier Al-Shabaabs militære talsmann Sheikh Abdul Aziz Abu Musab til AFP.

Han sier også at mannen var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn.

- Ingen aldersgrense

- Han ofret seg for å være nær Allah ved å drepe sine fiender. Dette viser at det ikke er noen aldersgrense for jihad, sier talsmannen videre.

Angrepet er ett av de siste så langt i områder der soldater fra Den afrikanske union (AU) og somaliske regjeringssoldater har iverksatt en offensiv mot baser som fortsatt kontrolleres av al-Shabaab. Så sent som forrige uke mistet geriljagruppa kontrollen over Buulo Burde, der tirsdagens selvmordsangrep fant sted.

Mister baser

Medlemmene av al-Shabaab har stort sett flyktet før basene deres er blitt inntatt av regjeringsstyrker og AU. I stedet har de iverksatt flere geriljaangrep i områdene de har mistet.

Al-Shabaab kontrollerte tidligere mesteparten av det sørlige og sentrale Somalia, men etter at de for to år siden måtte trekke seg tilbake fra sine stillinger i hovedstaden Mogadishu, har de mistet stadig flere områder.

Se også: Nors­ke Sy­ria-jiha­dis­ter sprer skryte­bil­der i so­sia­le medi­er

Les også
Sprer bilder fra slagmarken i SyriaRadikal islam