ñ Kristne har et alt for lavt
...
ñ Kristne har et alt for lavt selvbilde, sier Hege Storhaug.
- Kristne bør være stolte
Del
Hege Storhaug mener kristne må være stolte av kirkehistorien og sin betydning for demokratiet.

Informasjonslederen i Human Right Service er fast skribent i DagenMagazinet, men har ikke akkurat vært noen kirkegjenger for å si det mildt. Hun har imidlertid blitt mer og mer klar over de kristnes betydning for fremveksten av det moderne samfunn.- De kristne hadde en sentral rolle i fremveksten av det humanistiske vestlige demokratiet. Kristne har kunnet gå til Jesus som et eksempel. Jesus gikk i kampen mot de geistlige slik Martin Luther blant annet gjorde. Han hadde Jesus som forbilde da han ville frata geistlige makt.

 

- Det er det motsatte vi ser med Muhammed. Jo mer man går til Muhammed - jo mer Islamisme blir det. Jesus Skilte tydelig mellom det Jordiske og troslivet; «Gi Keiseren hva keiserens er, og Gud hva Guds er,» siterer Storhaug Matteus 22:21.

 

- Kristne har en ekstrem Tendens til selvpisking. Kristne er ofte forsiktige personer - gjerne står med lua i handa og unnskylder seg for korstogene, som for øvrig er ingen ting i forhold til Islams blodige historie. Kristne har et alt for lavt selvbilde, sier Storhaug.Støtter kirkemedlemskapHun har fått med seg at Vebjørn Selbekk har meldt seg inn i Den norske kirke og støtter hans avgjørelse.

 

- Jeg er veldig positiv til at Vebjørn Selbekk meldte seg inn i Den norske kirke. Det brede folkelige fellesskapet er viktig og her er Statskirken en sentral del, sier hun.

 

LES OGSÅ: FrP øyner positiv kirkeutvikling

 

-Jeg tror det er viktig i tiden som kommer på flere blir mer bevisst på vår kristne kulturarv. Vi må ha en klar identitet og historisk forståelse av hvorfor vi har klart å skape dette samfunnet. Kristendommen har vært en helt avgjørende grunnkjerne i kulturen vår frem mot dette fantastiske demokratiet. Vet man ikke hva man har, vet man heller ikke hva man kan miste, sier hun.Stå opp- Det handler om å stå opp for å bevare vår kjernekultur, en suksessrik kultur som er hele utgangspunktet for hvorfor muslimer strømmer til kontinentet vårt, og strømmen ikke går den andre veien, sier Storhaug som ikke har noe imot at det kommer innvandere til Norge, menn stiller et krav:- Kom gjerne til Europa og bli en del av oss, men kom ikke hit for å omvelte vår kultur, våre verdier, advarer hun og oppfordrer kristne til å bære sin tradisjon med stolthet:

 

- Norge vil ikke lenger være Norge, og vesten vil ikke lenger være vesten, hvis ikke kjernekulturen bevares, og i den kjernekulturen er kristendommen en uløselig del.