OPPFORDRE: – Jeg vil oppfordre
...
OPPFORDRE: – Jeg vil oppfordre NRK til å få tilbake fedrelandssalmen på P1 søndag morgen, sier kunstmaler Odd Dubland. Foto: Ove Eikje
- En tragedie når media styres av historieløse
Del
Det kommer sterke reaksjoner på at fedrelandssalmen er kuttet i radio P1 søndag morgen, og stadig flere skriver under oppropet mot NRK.
- Det er en tragedie når media skal styres av folk som er historieløse. Når noen vil fjerne fedrelandssalmen, er de komplett historieløse, og det er en tragedie både for dem selv og for vårt land, uttaler forkynner og kunstmaler Odd Dubland til DagenMagazinet.

Han er en av dem som allerede har skrevet under oppropet for fedrelandssalmen på www.underskrift.no, og vil sterkt oppfordre andre til å gjøre det samme.

Dubland har skrevet følgende kommentar da han undertegnet oppropet: «Selg ikke klenodiene».

- Jeg vil oppfordre NRK til å få tilbake fedrelandssalmen på P1 søndag morgen, for jeg ser det ikke som noe stort fremskritt at den ble fjernet, sier Dubland.

Han er sterkt opptatt av vår kristne kulturarv, og skrev i 2007 eposet «Kvitekrist i møte med heidenskap» som handler om hvordan Norge ble kristnet for omkring 1.000 år siden.Viktig symbolsakAlv J. Magnus, leder for Ungdom i Oppdrag i Nord-Europa, har også signert oppropet om fedrelandssalmen, og han mener at dette er en viktig symbolsak.

- NRK trenger en sterk oppfordring om å ikke ture fram skritt for skritt for å radere ut den kristne kulturarven. Derfor vil jeg be NRK om å få fedrelandssalmen på plass igjen søndag morgen, uttaler Magnus.

- Når over 80 prosent av Norges befolkning vil at barna skal oppdras i kristen tro, og det svares høyt ja på dette under dåpen, kan ikke en allmennkringkaster utviske sporene av den bekjennelse som det norske folk nesten unisont ønsker at deres barn skal opplæres i, understreker Alv J. Magnus.Guds velsignelseForfatter og kunstmaler Greta Aune Jotun vil også oppfordre flest mulig til å signere oppropet, og håper at NRK snur i denne saken.

Hun viser til den viktige bønnen som salmen starter med: «Gud signe vårt dyre fedreland», og synes det er trist at folk er så redd for å nevne Gud i dag.

- Hvis ikke Herren velsigner folk og land, blir det tatt bort noe viktig fra oss. Norge har vært rikt velsignet gjennom årene, og den plassen som det norske folk gir Gud, vil ha betydning for vår fremtid, sier Greta Aune Jotun.

Oppropet om fedrelandssalmen tilbake i NRK P1 på søndags morgen er for tiden det som har størst respons på nettsiden www.underskrift.no.Tenner et håpKanalsjef Jon Branæs i NRK er på ferie, så han vet ikke hvor mange reaksjoner de har fått på at fedrelandssalmen er fjernet. Men i NRKs sentralbord får vi opplyst at det er stadig noen som ringer om denne saken.

- Er det mulig at dere kan se på denne avgjørelsen en gang til, eller er dette helt fastlåst?

- Vi skal ikke ha nesa høyere i sky enn at vi kan se på dette på ny, for vi ser jo at det er reaksjoner, svarer Jon Branæs til DagenMagazinet.