- Dette skal ikke skje

- Vi reagerer så sterkt på overgrep fra prester fordi det er et så stort brudd med hvordan en prest skal oppføre seg. Det er sjokkerende og skal ikke skje, sier Elisabeth Torp i Kirkens Ressurssenter.

- Det av­dek­kes på et tid­lig tids­punkt at det har skjedd noe om ikke skal skje. Det er straff­bart og det er mo­ralsk uak­sep­ta­belt ad­ferd fra en prest, sier Eli­sa­beth Torp.

Hun er leder for kir­kens res­surs­sen­ter mot vold og sek­su­el­le over­grep og har lang er­fa­ring med over­grep innad i kir­ken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi vet at det skjer. Vi vet at det skjer over­grep i for­tro­li­ge re­la­sjo­ner, også blant an­sat­te i kir­ken. Det er rys­ten­de, men det er en rea­li­tet.

- Det ve­sent­ligs­te er at det ikke blir en hem­me­lig­het, noe over­g­reps­of­fe­ret blir gå­en­de alene med, men at det raskt blir satt inn i en sam­men­heng om at han har gjort noe galt, sier hun og gir skryt til hvor­dan Den ka­tols­ke kirke til­syne­la­ten­de har hånd­tert saken.

Politiet kritiserer kirken for å ha informert media

Rask hand­ling

- Det er bra at det av­dek­kes på et tid­lig tids­punkt at det har skjedd noe om ikke skal skje. Det er straff­bart og det er mo­ralsk uak­sep­ta­belt ad­ferd fra en prest. Det jeg ser, er at det har vært en re­so­lutt hand­ling fra de an­svar­li­ge sin side. Det er slik det skal være, det er slik man skal rea­ge­re. Ty­de­lig og re­spekt­fullt og støt­ten­de. Det vil i neste runde bidra til de ska­de­ne hun er på­ført kan bli mind­re, sier hun.

- Hvor­for blir denne saken så stor?

- Den vik­tigs­te grun­nen til at dette får opp­merk­som­het er at dette ikke skal skje. Det er et så stort brudd med hvor­dan en prest skal opp­fø­re seg. Det er sjok­ke­ren­de. Det skal ikke skje. Og så hand­ler det om kom­bi­na­sjo­nen av re­li­gion og sex. Man blir så sjok­kert, for det skal ikke skje, sier Eli­sa­beth Torp til Dagen.

Les også: Katolsk prest innrømmer seksuell omgang med 15-årig jente

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Politiet kritiserer kirken i overgrepssak
Les også
Katolsk prest innrømmer sexovergrep mot 15-åring