- Detaljer gjenstår før nytt forslag blir presentert

Arbeidet med ny ordning om reservasjonsmulighet for fastleger startet da helseministeren så motstanden mot regjeringens opprinnelige forslag.

- Da jeg så den mot­stan­den for­sla­get møtte og så at da­gens ord­ning ikke fun­ger­te, be­gyn­te jeg å jobbe med al­ter­na­ti­ve løs­nin­ger, sa helse­mi­nis­ter Bent Høie (H) da han rede­gjor­de for re­gje­rin­gens vi­de­re hånd­te­ring i saken om re­ser­va­sjons­ret­ten.

Høie sier han er glad for at KrF har sett at for­sla­get de fikk gjen­nom­slag for har møtt mye mot­stand og at KrF der­for har gitt til­bake­mel­ding om at de er åpne for å finne en annen løs­ning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se Knut Arild Hareides tale til landsstyremøtet i KrF direkte fra klokken 10.30

- Dette har ikke vært en han­del om andre ting, det har vært en reell dis­ku­sjon om å finne en god løs­ning, sa Høie.

Høie inn­kal­te til presse­kon­fe­ran­se dagen etter at KrF-le­der Knut Arild Ha­rei­de sa at han åpner for å se på al­ter­na­ti­ver til re­gje­rin­gens for­slag. Ha­rei­de ut­tal­te tors­dag at han er vil­lig til å drop­pe Bent Høies re­ser­va­sjons­for­slag hvis sam­vit­tig­hets­fri­he­ten for fast­le­ger blir iva­re­tatt på andre måter.

En ny løs­ning skal pre­sen­te­res om kort tid, det er bare de­tal­jer som gjen­står. Det er ikke lenge til vi kom­mer til å pre­sen­te­re det, sier Høie, som var klar på at det ikke vil være noen re­ser­va­sjons­rett for fast­le­ger i den nye ord­nin­gen.

(©NTB)

Les også
Høie snur om reservasjonsretten