FOR MANGE AVISER: Oddvar Johansen hilser fusjonen mellom Dagen og Magazinet velkommen. Han tror det kristne avis- og bladmarkedet er tjent med at flere slår seg sammen.

– Fusjonen et skritt i riktig retning

Tidligere redaktlør i Korsets Seier, Oddvar Johansen, mener fusjonen mellom Dagen og Magazinet er nødvendig og et skritt i riktig retning.

– Nyheten om at avisene Dagen og Magazinet slås sammen, er et lite skritt i riktig retning. Det såkalte kristelige blad- og avismarkedet i Norge er nemlig altfor stort, sier Johansen.

Det er i et lengre leserinnlegg i siste utgave av pinseorganet Korsets Seier at den tidligere redaktøren gir uttrykk for sine synspunkt om den ferske avisfusjonen. Oddvar Johansen, som nå er pensjonist, skriver at han håper og ber om at sammenslåingen skal gå bra, men han peker også på at fusjonen er utfordrende.

– Den største utfordringen blir kanskje å smelte sammen to elementer, som hver for seg representerer noe godt. Dagen med sin trauste, lutherske stil  og Magazinet, som av mange er oppfattet som den djerve tenåringen fra et karismatisk frikirkemiljø, med et vågemot som kan ta pusten fra mange.

– Nå trenger vi uredde mennesker som er villig til å gå i spissen, ta noen djerve skritt, og nytte sin påvirkning blant de som ikker er kommet like langt. For slik det er på det kristelige blad- og avismarkedet i dag, kan det ikke fortsette stort lenger, sier Johansen.


DM