Renholdsbransjen er målet for aksjonen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flere pågrepet i storaksjon mot renholdsbransjen

Kripos og flere andre etater gjennomfører onsdag en storaksjon i Oslo-området som skal være rettet mot budbilbransjen og renholdsbransjen. Flere er pågrepet.

I aksjonen deltar blant annet Oslo politidistrikt, Romerike politidistrikt og Økokrim, skriver Aftenposten.

Ifølge Dagbladet skal utgangspunktet for aksjonen være grov økonomisk kriminalitet. Aksjonen skal ifølge flere medier være rettet mot både budbilbransjen og renholdsbransjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kripos' pressekontakt Ida Dahl Nilssen er foreløpig ordknapp om aksjonen.

– Jeg kan ikke si noe om målet for aksjonen nå eller bekrefte hvem den er rettet mot. Det jeg kan si, er at vi har en aksjon gående som startet tidlig i morges. Den pågår fortsatt og vil pågå utover dagen, sier Nilssen til NTB.

– Det er gjort flere pågripelser, men jeg kan ikke gi noe antall nå. Vi er fortsatt midt i aksjonen og tidlig i aksjonsfasen, sier hun.

Flere etater

Kripos vil trolig holde et pressemøte om saken onsdag ettermiddag.

– Det er Kripos som leder aksjonen, i samarbeid med andre deler av politiet og politidistrikter. I tillegg har vi med oss kontrolletatene, som skatteetaten og Nav, sier Nilssen.

– Aksjonen har vært planlagt over noe tid, sier hun.

Nilssen anslår at det er cirka 200 totalt som bidrar i aksjonen onsdag, inkludert både politifolk og andre.

Sammenlignes med Lime

Ifølge Aftenposten er aksjonen på størrelse med den politiet gjennomførte mot dagligvarekjeden Lime høsten 2014. I den saken er 13 personer siktet for menneskehandel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagens Næringsliv skriver at aksjonen er rettet mot det politiet ser på som «et multikriminelt budbilnettverk». En 33-åring som ble pågrepet, utpekes ifølge avisa som lederskikkelse i nettverket, som har vært underleverandør for flere av de store budbilfirmaene i Norge.

Nettverket skal også ha forgreininger til restaurantdrift og vaskebransjen. Et tosifret antall personer er ifølge Dagens Næringsliv i politiets søkelys.

Les også
Aps eiendomsskatt innføres i Oslo
Les også
Markant fall i antall søk i skattelistene
Les også
Frivillige taper millioner