Bildet er fra 2012 og viser muslimer i bønn, omringet av kristne som danner en beskyttende menneskelenke rundt dem under en demonstrasjon i Nigerias hovedstad Abuja. Foto: Afolabi Sotunde, Reuters/NTB Scanpix

Retter søkelyset mot forfølgelsen i Nigeria

– Det finnes ingen andre land hvor vi registrerer så mange drap relatert til en kristen bekjennelse, sier Stig Magne Heitmann i Åpne Dører.

Tall fra Open Doors « World Watch List», viser at antall drap på kristne i det nordlige Nigeria har økt med 62 prosent på bare et år.

Forfølgelse fra flere hold

I disse dager setter organisasjonen i gang en kampanje for å rette søkelyset på situasjonen i landet «World Watch List» er en oversikt som Open Doors International utarbeider årlig for å gi et bilde av situasjonen for kristne i ulike land verden over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En økning på hele 62 prosent er ganske unikt, også i en større, historisk sammenheng. Det finnes ingen andre land hvor vi registrerer så mange drap relatert til en kristen bekjennelse, sier Heitmann til KPK.

LES: Rekordmange kristne på flukt

I områdene sør for Sahara har islamsk ekstremisme slått rot. På WWLs oversikt over land hvor flest kristne ble drept i løpet av rapportperioden, ligger de seks øverste alle sør for Sahara: Nigeria, Den sørafrikanske republikk, Tsjad, Kongo, Kenya og Kamerun.

I det nordlige Nigeria opplever troende forfølgelse fra flere hold. Både islamistgruppen Boko Haram, gjeterne fra Fulani-stammen og delstatsmyndigheter med sharia-lovgivning slår ned på kristne.

– Disse forfølgelsesgruppene sier noe om kompleksiteten i landets situasjon, sier Heitmann.

Menigheter står sammen

Derfor har Open Doors International valgt å fokusere på situasjonen i landet.

Christian Association of Nigeria (CAN) lanserte nylig rapporten «Crushed but not defeated» (Skadeskutt, men ikke beseiret), som belyser betydningen av vedvarende voldshandlinger mot kirken i det nordlige Nigeria.

LES OGSÅ: Han er ansvarlig for verdens verste kristenforfølgelse

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For første gang har menigheter i Nigeria gått sammen for å rette søkelyset mot forfølgelsen.

– Verdenssamfunnet har ikke glemt Nigeria, veldig mange engasjerte seg for eksempel da disse 200 jentene ble bortført av Boko Haram, men det som er litt gammelt blir fort glemt, og vi håper det internasjonale øyet igjen kan se situasjonen i Nigeria og hjelpe landet ut av krisen islamsk forfølgelse skaper, sier Heitmann.

– Oppfordringen fra våre trossøsken er tydelig: be for oss om at vi skal bli stående sterke gjennom forfølgelsen. Det er også vår oppfordring til den kristne kirke, be for landet, avslutter han.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
– For sent for de kristne i Irak
Les også
– Prester på dødsliste i Øst-Ukraina
Les også
Setter sin lit til Listhaug i konvertittsaken
Les også
– Konflikten i Syria bærer tegn på folkemord
Les også
Luftbro for forfulgte kristne