TALTE: KrF-leder Knut Arild Ha
...
TALTE: KrF-leder Knut Arild Hareide var med på åpningen av Led15 i Stokke i går. 5-600 mennesker var til stede i går. Led15 varer til søndag. Foto: Stein Gudvangen
– Sårbarhet og svakhet skaper nærhet
Del
– Når ledere ikke bare viser styrke, men er åpne om nederlag, blir man bedre som leder, sa KrF-leder Knut Arild Hareide til flere hundre pinseledere.

Hareide hadde mest et åndelig budskap til en forsamling der han trolig alt har en del sikre stemmer. Partilederen forsikret at han var på rett sted til rett tid. Han hadde simpelthen skoftet stortingsdebatten om eierskap for i stedet å være sammen med pinselederne på åpningsmøtet under LED15 på Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold.

– Jeg føler meg hjemme her, og enda mer etter at jeg giftet meg med Lisa, fortalte han.

B arnevelsignelse

Da de fikk barn, måtte det en samtale til om hvorvidt arvingen skulle døpes eller bare velsignes. Det gikk som det pleide, mente Hareide: Kvinnen i forsamlingen fikk det siste ordet. Det ble barnevelsignelse , i god pinseånd.

Les mer: Sara Margrethe ble barnevelsignet

Jesu verdier er en del av det Norge er bygd på, framholdt Hareide og sa at menneskeverdet var det alle snakket om etter 22. juli.

Jesu budskap er at jeg er perfekt akkurat sånn som du er, selv om det ikke vil si at alt jeg gjør er perfekt. Du kan være akkurat som du er også i din ledergjerning, sa han.

 

 

Valgte sårbarhet

Åpenhet om eget liv er et prinsipp Hareide praktiserer. Han mente dette er et godt trekk ved en leder som gjør forholdet til medarbeiderne bedre.

– Kan man vise sin sårbarhet og svakhet, skaper man nærhet. Viser man bare sin styrke, det perfekte, gir det avstand, sa han og fortalte hvordan han og kona Lisa valgte å fortelle om hennes søsters bortgang bare kort tid før bryllupet deres.

– Det var en tragedie, men en del av våre liv. Det var noe vi ikke hadde lyktes med. Vi hadde nådde ikke helt fram med det vi skulle gjort. Det ble en inngangsport til at andre kunne og fortelle om sår i egne liv, sa Hareide.

Les også: Pinsebevegelsen 
inne til service

menighet,lederskap,politikk,krf,menneskeverd,jesus,barnevelsignelse,dåp,Pinsebevgelsen,Led15,knut arild hareide