Aborthardkjør mot Solberg i spørretimen

politikk

Statsminister Erna Solberg (H) og hennes regjering ble bombardert med spørsmål om abort i Stortingets ordinære spørretime onsdag.

Vi kan ikke skylde på noen andre

nyhetskommentar

I den offentlige samtalen kan det se ut for at den nøysomme, gudfryktige stemmen drukner i larmen fra det som begynner å ligne en kristen populisme.

Kraftig KrF-framgang i Agder etter blått veivalg

krfs veivalg

– Vi vet jo at Agder er en blåere del av KrF-land enn resten av landet, og den avklaringen som kom, tror jeg gir en partiet en boost her hos oss, sier nestleder i Agder KrF.

Gikk i fakkeltog for barn som forfølges

oslo

Nær 350 mennesker gikk mandag oppover Karl Johan med faklene høyt hevet for barn som lider på grunn av sin egen eller foreldrenes tro.

KrF-ere diskuterer nytt parti i lukkede forum

krfs veivalg

Flere KrF-veteraner og lokalpolitikere diskuterer utmelding og etablering av et nytt parti om regjeringsforhandlingene med de borgerlige fører fram.

Frp oppretter eget innvandringsutvalg

politikk

Eks-justisminister Sylvi Listhaug skal lede Frps nye innvandrings- og integreringsutvalg som blant annet skal se på nye innstramminger i asylpolitikken.

Misjonsmakt til flere

nyhetskommentar

De tradisjonelle misjonsorganisasjonene må forsikre seg om at også de yngre misjonsvennene kjenner tilhørighet og forpliktelse til oppdraget.

Israel og Hamas på randen av krig

omfattende angrep

Så langt er en person drept og 70 skadet på israelsk side som følge av flere hundre raketter sendt fra Gaza. 14 palestinere er drept i gjengjeldelsesangrepene.

Reagerer på at Nav leide menighetsbygg

kristiansand

– Nav er en offentlig etat, og da burde de også leie i livssynsnøytrale lokaler, sier lokalpolitiker i Kristiansand.

Listhaug beskyldes for skulking på Stortinget

politikk

Frp-nestleder Sylvi Listhaug har stått over fire av fem møter i helse- og omsorgskomitéen på Stortinget denne høsten. – Provoserende, mener Kjersti Toppe (Sp).

KrF-sonderinger skyves ut i tid

krfs veivalg

Utsatt budsjettfrist og behov for forankring i partiene skyver sonderinger om regjeringsutvidelse ut i tid. Selve forhandlingene kan drøye til over nyttår.

Nesten slutt på misjonsprester

175-årsjubileum

Før sendte Misjonshøgskolen studenter ut i verden. Nå sender verden studenter til Misjonshøgskolen.

Statsledere deltar i fredsseremoni i Paris

første verdenskrig

Rundt 70 stats- og regjeringssjefer deltar søndag under seremonien i Paris som markerer hundreårsdagen for første verdenskrigs slutt.

Trump avlyste besøk på krigskirkegård

frankrike

På grunn av regn droppet USAs president Donald Trump et planlagt besøk på en krigskirkegård i Frankrike. Respektløst, mener flere kritikere.

Blasfemifrikjente Bibi vil gjerne til Tyskland

pakistan

Asia Bibi, som ble frikjent etter først å ha blitt dømt for døden for blasfemi i Pakistan, kunne tenke seg å flytte til Tyskland, sier advokaten hennes.

Nordmenn får flere barn med Downs

oppgang

Antall barn født med Downs syndrom i Norge har økt den siste tiårsperioden, ifølge tall fra Medisinsk Fødselsregister.

California-drapsmann: – Jeg hadde ingen grunn

usa

Mannen som skjøt og drepte tolv personer på en bar i California, skrev på sosiale medier at han ikke hadde noen grunn til å gjøre det, bekrefter politiet.

Likestillingsministeren taus om abort

krfs veivalg

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) vil ikke uttale seg om eller delta i abortdebatten som er satt i gang av regjeringen, skriver Adresseavisen.

Dette er de fem bispekandidatene i Stavanger

se direkte

For første gang i historien presenteres bispekandidater offentlig. Det skjer i St. Petrikirken i Stavanger fredag kveld. Du kan imidlertid se sendingen i videovinduet over fra klokken 18.

– Fordi Gud elsker rettferdighet må vi kjempe for den

rettferdskonferansen

I tillegg til å frigjøre folk fra fattigdom mener Misjonsalliansens Bebeto Araújo at kirken også må bidra til å frigjøre rike fra grådighet og alle fra løgnen om at det ikke nytter å endre samfunnet.

KrFU-lederen: Abortsaken er ikke noe ultimatum

krfs veivalg

Det har aldri vært noe ultimatum å få endret abortloven, sier KrFU-leder Martine Tønnessen, som sier seg fornøyd om saken kommer på forhandlingsbordet.

Hareide: – Jeg er i limbo

krf

KrF-leder Knut Arild Hareide medgir at tilværelsen er satt på vent etter at han tapte partiets veivalg forrige uke.

– Vi trenger en biskop som kan vise retning

stavanger

Fredag blir det for første gang offentlig presentasjon av bispekandidater. Den unge lederen i bispedømmerådet håper på en biskop som gir mangfoldet rom.

Solberg: – Kristne må bidra med mer enn moral

rettferdighet

Statsminister Erna Solberg vil gjerne ha kristne organisasjoner med i samfunnsdebatten og arbeidet for rettferdighet, men hun stiller også krav om kunnskap.

KrF med nytt abortforebyggende krav

alternativt budsjett

KrF krever tre ganger så mye i engangsstøtte til kvinner som føder barn uten å ha vært i jobb. – Tiltaket vil forebygge abort, sier familiepolitisk talsperson.

Natta då marerittet begynte

krystallnatta

Komande natt er det 80 år sidan nazistane for alvor slo til mot jødane. Sju år seinare var seks millionar døde.

Ropstad om abort: Totalen som er viktig

krfs veivalg

Å endre paragraf 2c i abortloven er viktig, men totalt sett handler det om å skape et samfunn med plass for alle gjennom lovendringer og tiltak, ifølge KrF.

KrF møter Listhaug ved forhandlingsbordet

politikk

Frp-nestleder Sylvi Listhaug har beskrevet KrF som et parti «totalt uten ryggrad». Nå møter hun KrF i sonderinger om ny regjering.

Disse diagnosene gav senabort i 2017

ny abortdebatt

I 2017 ble det utført over 300 senaborter i Norge under paragraf 2c i abortloven. Til grunn låg 14 ulike diagnoser.

Ap i strupen 
på regjeringen om abort

Politikk

Både Ap-representantene Anniken 
Huitfeldt, Marianne Marthinsen og tidligere 
statsminister Gro Harlem Brundtland krever 
svar om abort.

Blasfemifrikjente Asia Bibi er fortsatt i Pakistan

forfulgte kristne

Den kristne pakistanske kvinnen Asia Bibi er løslatt fra fengsel åtte år etter at hun ble dømt til døden for blasfemi, men oppholder seg fortsatt i Pakistan.

– Kvinnebevegelsen sprer forvirring

krfs abortkamp

Morten Dahle Stærk i Menneskeverd mener kvinnebevegelsen feilinformerer, men tror KrF likevel kan få gjennomslag for et nei til sortering i abortloven.

Venstres ledertrio skal sondere med KrF

KrF

Venstres tre toppledere skal delta i sonderinger og trolig påfølgende forhandlinger med KrF om å utvide regjeringen fra tre til fire partier.

Konservative advarer mot jødisk milliardær

USA

Styrtrike George Soros er ikke bare blitt symbol for jødisk makt blant antisemitter. Verdikonservative jøder og kristne anklager ham for å ville ødelegge USA og Israel.

Huitfeldt og Astrup i klinsj om abortstøtte

abort

Aps Anniken Huitfeldt mener Norge er i ferd med å få et svekket abortrykte i utlandet og ber regjeringen kompensere med mer abortstøtte internasjonalt. – Ikke sant at støtten er redusert, kontrer utviklingsministeren.

Den vanskelige samtalen

nyhetskommentar

Både frykt- og stemplingsmekanismer sitter noen ganger så løst at mange nok vegrer seg for å sette ord på de spørsmålene de faktisk har

Brundtland refser Solberg og KrF

abort

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland mener nåværende statsminister Erna Solberg spiller et «uverdig dobbeltspill» i abortspørsmålet.