Bondevik imøtegår Willochs Hareide-kritikk

krfs veivalg

Tidligere statsminister og partileder Kjell Magne Bondevik (KrF) mener Kåre Willoch og Høyre bommer med sin kritikk av Knut Arild Hareides politiske veivalg.

Israel bomber mål på Gazastripen

midtøsten

Israelske kampfly har angrepet mål på Gazastripen etter at en israelsk bolig ble truffet av en rakett skutt ut fra det palestinske området.

Listhaug avviser Hareides fortelling om den «onde» høyresiden

politikk

– Hvis du vil ha færrest mulig asylsøkere og flyktninger for å hjelpe flest mulig mennesker, da er du ond. Men åpner du grensene og får flest mulig hit til Norge, da er du god. For meg er det helt snudd på hodet, sier Sylvi Listhaug.

Hareide møtte motstand og ros i Ålesund

ålesund

Fylkesleder i Møre og Romsdal KrF sier partileder Knut Arild Hareide ble godt mottatt i Ålesund, selv om et flertall i fylkeslaget trolig er uenig med han.

KrF reagerer på skolekutt

statsstøtte

To av indremisjonsforbundets skoler ligger an til å miste 2.6 millioner kroner i statsstøtte neste år. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) håper kuttene reverseres.

Kampen KrF ikke kan tape

nyhetskommentar

Her som ellers er både ekkokamre og skyttergravsretorikk mer egnet til forvirring enn til oppklaring.

KrFU-topper i e-post: «Dere dolker oss i ryggen»

veivalg

– Vi er sjokkert og frustrert, sier KrFU-topp til Dagen. Han er én av 23 KrFU-ere bak et brev til delegater som vil stemme for å felle regjeringen på KrFs landsmøte. Les hele brevet her.

Åpner for å flytte ambassaden til Jerusalem

ambassadeflytting

Australias statsminister, Scott Morrison, sier han vurderer både å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og å flytte ambassaden dit.

Kristiansand KrF velger høyresiden

krfs veivalg

Flertallet i Kristelig Folkepartis største lokallag, Kristiansand, har på det ekstraordinære årsmøtet stemt for at de velger høyresiden og dagens regjering.

Positiv til regjeringssamarbeid med KrF

politikk

Senterpartiets Kjersti Toppe håper KrFs landsmøte vil følge partileder Knut Arild Hareides anbefaling om å gå i regjering med Sp og Ap.

Löfven får regjeringsoppdraget

sverige

Socialdemokraternas Stefan Löfven får oppdraget med å forsøke å danne en ny regjering i Sverige, opplyser talmann Andreas Norlén.

Paven utnevnte nye helgener

helgen

Erkebiskopen og menneskerettsforkjemperen Oscar Romero og pave Paulus VI er blitt utnevnt til helgener av pave Frans.

Sørlandssenteret-drapet for retten på ny

Kristiansand

Ankesaken etter drapet på Sørlandssenteret i Kristiansand i 2017 starter mandag. Den tiltalte jenta (16) betegnet i tingretten handlingen som et «rop om hjelp».

Får ros av kjendis-ateist

trosforsvar

– Det er i hvert fall ikke hans skyld at jeg er ateist, sier krimforfatter Tom Egeland om Bjørn Are Davidsen.

Hareide fikk gjennomslag i delt landsstyre

politikk

Flertallet i KrFs landsstyre støtter leder Knut Arild Hareides forslag til avstemningsrekkefølgen i regjeringsspørsmålet på landsmøtet i november.

Løslatt pastor: – Jeg er så takknemlig

tyrkia

Den amerikanske pastoren Andrew Brunson har sittet i husarrest i Tyrkia mistenkt for terror-tilknytning og spionasje. Fredag ble han løslatt.

Seks palestinere skal være drept i massive demonstrasjoner

gaza

Seks palestinere har mistet livet i nye Gaza-protester, ifølge helsedepartementet i den palestinske enklaven. Israel sier de har skutt og drept personer som klatret på sikkerhetsgjerdet og plantet et sprenglegeme ved grensen.

Vinmonopolet brøt alkoholloven

alkohol-reklame

KrF-politiker Jonas Sayed reagerte på Vinmonopolets reklame for en vin- og brennevinsauksjon. Nå får han medhold fra Helsedirektoratet.

Pastor vil ikke lenger jobbe gratis for TV2

kristen-tv

De siste to årene har produksjonsselskapet TV Inter vært avhengig av gaver for å lage tros- og livssynprogrammer som «Reisen hjem» for TV2. Nå vil de ha betalt av kanalen.

Tidligere KrF-topp advarer mot Støre

politikk

Tidligere parlamentarisk leder og finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, advarer partiet mot å kaste Erna Solberg (H) som statsminister.

KrFU-lederen vil ikke tvinge noen

politikk

KrFU og KrF Kvinner vil la sine 24 delegater stemme fritt når det ekstraordinære landsmøtet i KrF avgjør partiets veivalg 2. november.

Ny, sterk måling for KrF

politikk

Midt oppe i Kristelig Folkepartis interne diskusjoner om politisk veivalg får partiet en oppslutning på 4,8 prosent i en ny meningsmåling.

Siste sjanse for Asia Bibi

nyhetskommentar

Finnes det dommere i Pakistan som er modige nok til å sette blasfemidømte Asia Bibi fri?