Vegard Urheim Ylvisåker (født 19. mai 1979) er en norsk artist og komiker som er mest kjent fra revygruppen Ylvis. Han og broren, Bård Ylvisåker har sitt opphav fra Sogn, men vokste opp i Bergen og Afrika.

Den profesjonelle karrièren startet høsten 2000 med den kritikerroste forestillingen «Ylvis – en kabaret». Derfra har deres popularitet bare økt. Sommeren 2004 solgte de billetter for 4,8 millioner til forestillingen «Ylvis – En konsert» som gikk i Tønsberg. De parodierer alt fra Gud i himmelen til svenske ishockeyspillere, fra moderne ballett til boyband. Duoen har hatt show over hele landet og har også har hatt faste innslag i Trond-Viggo Torgersens TVT og Rune Larsens Absolutt norskNRK.

Vegard hadde den norske sangstemmen i animasjonsfilmen Spirit – Hingsten fra Cimarron som ble gitt ut i 2002.

250 år er «revet» bort

En dyr kake

lederartikkel

Den skulle kostet rundt 400 kroner. Isteden har den fått en prislapp på nesten 5,5 millioner - fordi den ikke ble levert. Historien om tidenes mest omstridte britiske kake handler likevel ikke først og fremst om evnen eller viljen til å gi kunder noe søtt på tungen. Den dreier seg om frihet til å følge sin egen tro - og råde over sin egen tunge.

Salomos mor

andakt

I ti dager skal temaet her på Dagens sisteside være Salomo. Batsebas sønn.