Israels flagg, Utsyn og Espen Ottosen

Israels flagg kan ikke heises på NLMs generalforsamling fordi mange kan se på det som «spesifikk politisk markering» skriver Ottosen. Det er urovekkende, for ikke å si alarmerende.

I Utsyn 4/2018 skriver Espen Ottosen en leder under tittelen «Israels flagg.» Den store innfelte uthevede setningen i lederen lyder«Jeg tror det er viktig at vi i NLM er romslige når temaet er hvordan kristne bør forholde seg til Israel.»

En kan ikke bruke argumentet at «vi i NLM må være romslige» som begrunnelse for å nekte det israelske flagget ved Israels 70-årsfeiring! Det burde stått: «Det er viktig at NLM legger Skriften til grunn når temaet er hvordan kristne bør forholde seg til Israel.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Ottosens leder side 4 i Utsyn er det flere formuleringer som vakler i lys av Skriften og Israels historiske kjensgjerning. For eksempel sies det i siste avsnitt; «å vise til 1. Mosebok 12,3.»; «kristne må velsigne Israel» «er ikke langt unna misbruk av denne bibelteksten.»

Det som står i Skriften er litt annerledes: «Jeg skal velsigne dem som velsigner deg, og Jeg skal forbanne den som forbanner deg. Og i deg skal alle slekter på jorden bli velsignet.»

Espen Ottosen fortsetter: «Hadde den handlet om staten Israel ville det vært umulig å etterleve teksten før 1948.» Resonnementet kan ikke være riktig? Sauls, Davids og Salomos kongedømme - Israel - eksisterte allerede for tre tusen år siden. Og så har Israel blitt okkupert av vekslende makter og delt flere ganger.

Første gang ble Israel delt i år 931 f.Kr. til Nordriket Israel, med Jeroboam som konge og Sørriket Juda med Rehabeam som konge. Den siste delingen skjedde på «Kairomøtet» i 1919 og San Remo i 1922. Deling av Guds land er alvorlig ser vi av Skriften; Joel 3,6-7: «- når Jeg fører tilbake de bortførte av Juda og Jerusalem, - skal folkeslagene føres til Josafats dal, - «der skal Jeg holde dom over dem - fordi de delte opp mitt land.»

Israels flagg kan ikke heises på NLMs generalforsamling fordi mange kan se på det som «spesifikk politisk markering» skriver Ottosen. Det er urovekkende, for ikke å si alarmerende. Å sette menneskefrykten foran Gudsfrykten er risikabelt ifølge Gal. 1, 10: «- Eller forsøker jeg å gjøre mennesker til lags? Hvis jeg fremdeles gjorde mennesker til lags, var jeg ikke Kristi tjener.»

 

Hva mener du om saken? Norsk Luthersk Misjonssamband - #israel - #israelsflagg - Barbro Skretting - DagensDebatt.no - Ola Tulluan - DagenPublisert avDagen 5. mars 2018

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi kjenner også Sakarja 2,12: «For så sier Hærskarenes Herre. Etter herlighet har Han sendt meg, til de folkeslagene som plyndret dere. For den som rører ved dere, rører ved Hans øyenstein.»

Espen Ottosen skriver at «NLM skal først og fremst være en organisasjon som setter de minst nådde i sentrum og som kjemper for en klassisk kristen tro og tillit til Bibelen.» «Klassisk kristen tro», hva er det? Med tillit til Bibelen erkjenner vi at Faderen og Sønnen er ett slik Skriften sier i Johs. 17,20 – Vi kan ikke ha et forhold til Sønnen Jesus Kristus og et annet forhold til Faderen og hans øyenstein når de er ett. Og vi har ingen løfter om Guds velsignelse ved å skille de ad.

Statsminister Benjamin Netanyahu satte til side menneskefrykten i sin tale til selveste FNs generalforsamling 19.09.2017 da han sa: «Som profeten sa; Jeg har gjort deg til et lys for nasjonene, og bringer frelse til jordens ender.» (Jesaja 49,6.) «Og han som er Israels ære lyver ikke og angrer ikke.» (Samuel 15.29.)

Netanyahu har og sagt: «Bibelen er garantien for vår eksistens og nøkkelen til landet vårt.» 70-årsfeiring for Israels gjenopprettelse må NLM våge å feire ved å heise det israelske flagget med takk og glede uten menneskefrykt. Hvis ikke setter NLM «lyset for nasjonene» under en skjeppe.