Jordans konge besøker Vestbredden

Israel/Midtøsten

Jordans kong Abdullah avla torsdag det palestinerne kaller det første statsbesøket i Palestina etter at FNs hovedforsamling oppgraderte palestinernes status til observatørstat.

Israelske medier kritiserer Mads Gilbert

Israel/Midtøsten

- Propaganda-legen tilbake i New York Times. Det skriver den israelske medieorganisasjonen Honest Reporting om den norske legen Mads Gilbert, som nå er i Gaza og er intervjuet av den amerikanske storavisen.

20 raketter fra Gaza etter våpenhvilen

Israel/Midtøsten

Over 20 raketter er sendt inn over Israel fra det sørlige Gaza etter våpenhvilen klokken 21 onsdag kveld. Dette harmonerer dårlig med norske mediers reportasjer torsdag om at rakettskytingen fra palestinerne opphørte fullstendig da våpenhvilen gikk inn.

Angrepene fortsetter på Gazastripen

Israel/Midtøsten

Israelske luftangrep ryster Gazastripen, mens palestinske raketter avfyres mot Israel for åttende dag på rad. Samtidig fortsetter de diplomatiske forsøkene på å få en slutt på angrepene.

Krever våpenhvile straks

Israel/Midtøsten

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Hamas og Israel om øyeblikkelig å stanse den voldelige opptrappingen i den palestinsk-israelsk konflikten.

Israel advarer mot utvidet krig

Israel/Midtøsten

Israelske styrker fortsetter å angripe mål på Gazastripen fra luften og fra sjøen. Statsminister Benjamin Netanyahu antyder at en utvidet krig er nært forestående.

Israel og Hamas fortsetter angrepene

Israel/Midtøsten

Israelske styrker fortsetter å angripe mål på Gazastripen fra luften og fra sjøen. Søndag er det femte dag på rad med aktive krigshandlinger. En mulig invasjon på bakken forberedes.

Stille før stormen i Beersheba

Israel/Midtøsten

Befolkningen i Beersheba har fått et lite pusterom. Etter over 30 gradraketter det siste døgnet, er det stille torsdag formiddag mens begravelsen for Ahmed al-Jaabari pågår i Gaza. - Etterpå bryter helvete løs, sier Ingeborg "Inga" Natan.

Gravkyrkja skuldar millionar

Israel/Midtøsten

Gravkyrkja i Jerusalem står i fare for å bli stengt på grunn av at kyrkja ikkje har betalt vassavgifter til selskapet som leverer vatn til kyrkja. Kyrkja skuldar ni millionar shekel, og dermed har selskapet stengt bankkontoen deira.