Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Evig poesi

Det er ikke en streng i vårt følelsesregister som ikke berøres. Det viser hvor ærlig Bibelen er. Vi trenger på ingen måte å skjule våre følelser når vi kommer frem for Gud.

Trenger du å lytte til evig poesi? Hva kan du lære av salmene til David? Da bør du åpne Bibelen og lese i Salmenes bok.

Går du gjennom Salmene, vil du oppdage at det finnes salmer for hver eneste følelse mennesket måtte ha. Det er ikke en streng i vårt følelsesregister som ikke berøres. Det viser hvor ærlig Bibelen er. Vi trenger på ingen måte å skjule våre følelser når vi kommer frem for Gud. Det er David sine salmer et bevis på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Davids salmer lærer oss også noe om Lovsang og tilbedelse. Det er gjennomgående ett tema som går igjen. På grunn av hvem Gud er eller hva han har gjort.

Det er viktig å legge merke til at David tilber og lovsynger aldri uten en grunn utenfor ham selv. All hans tilbedelse og lovsang handler om hvem Gud er og hva han har gjort. Lovsang handler ikke om deg. Det handler om Gud som frelser.

David bruker masse tid på å be om nåde, fordi han desperat trenger det. Og når David, mannen etter Guds eget hjerte bruker så mye tid på å søke og be om nåde, hvor mye mer trenger ikke vi å gjøre det?

Her finner du flere videoandakter

Les også
Tikke-tikke-takk
Les også
Streng far?
Les også
Jesus er en større og bedre David
Les også
Kunnskap og åpenbaring
Les også
Bare den som lytter, fortjener å bli hørt
Les også
Hvorfor er vi mennesker så opptatt av å bli sett, bekreftet og elsket?
Les også
«Himmel på jord, en nåde så stor»
Les også
Du er skapt for å vandre i lyset
Les også
All sannhet, godhet og skjønnhet kommer fra Gud