Gråt da hun hørte koret første gang

Maria Acosta (29) hadde ikke vært i en kirke på femten år da terapeuten hennes anbefalte henne å gå til Brooklyn Tabernacle.

– Jeg gråt første gang jeg hørte dem, sier Acosta om det berømte koret. Men det var noe annet som fikk henne til å bli i menigheten.

Et par timer tidligere: I bydelen Brooklyn, på den andre siden av East River, er gatene stille klokken åtte en søndag morgen. Lave bygninger og stengte butikker preger gatebildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her skal en av USAs mest kjente menigheter befinne seg og det er bare tre kvarter til søndagens første gudstjeneste begynner. Jeg har funnet riktig gate, men ingenting som ligner på en kirke.

En svart kvinne kommer bort til meg og spør om jeg ser etter noe. «Brooklyn Tabernacle», sier jeg. «Følg meg, søster», svarer hun og peker på et rødbrunt bygg midt i gaten.

Innefor de breie dørene åpner en ny verden seg. Her inne minner det mer om de store teaterscenene i underholdningsdistriktet Broadway med marmor, tunge dører, lysekroner og breie trapper.

LES:Sender 21 menighetsplantere til New York

Min hjelper fra gaten følger med inn i salen. Salen nede er allerede mer enn halvfull. Nesten bare svarte er å se. – I dag er ikke koret her, for det er rigget opp til påskeforestilling, sier hun og peker på kulisser på scenen hvor det verdenskjenteThe Brooklyn Tabernacle Choir pleier holde til. – Men vi har med sangere. Veldig gode sangere, forsikrer hun.

VIDEO: Her synger koret i et opptak hentet fra YouTube: