HVEM: Laget har jobbet mye med hva de skal gjøre og hvem de skal være, sier Silje Wiig Andersen t.h.

Strategisk jobbing gir vekst i Laget

Laget har jobbet strategisk i flere år. Det høster de frukter av nå, mener konstituert generalsekretær, Silje Wiig Andersen.

LES: Lunsjer med lovsang

Det er ikke bare i Kristiansand det skjer spennende ting i Laget for tiden. Arbeidet går fram flere steder, og flere skal ha blitt kristne gjennom arbeidet i høst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sammenlignet med samme måned i fjor har vi 20 flere lag og en økning på 500 medlemmer, opplyser hun.

Nærmere kjernen

– Hva skyldes fremgangen?

– Jeg tror det handler om at vi har jobbet med hva vi skal gjøre, og hvem vi skal være. Vi kommer stadig nærmere kjernen vår, som er å peke på Jesus på skole og studiesteder. I tillegg har vi fokus på disippelskap. Vi opplever at vi gjør det Laget skal gjøre. Vi er på skoler, kanskje i enda større grad enn før, og gjør en del ting som ingen andre gjør. Blant annet har vi «grill en kristen», som gir unge en mulighet til å både høre om tro, og stille spørsmål. Det er en mulighet de ellers ikke har, i og med at mange unge ikke går i menigheter.

Wiig Andersen registrerer at kunnskapen om kristen tro har blitt lavere, og tror derfor det er utrolig viktig å få til møtepunkt der unge kan møte kristne ungdommer som er lik dem selv. På universitetsnivå har Laget gjennomført aksjonsuker over flere år, men nytt av året er at de i år gjennomførte en aksjonsuke med bare norske talere.

– Det var en stor ting for oss. Tidligere har vi trengt hjelp utenfra. Nå har vi over tid fokus på at vi ville ha norske talere.

Respekt for tro

– Hvordan er det å være kristen på ungdomsskole og videregående skole i dag?

– Det oppleves nok veldig ulikt. På en måte opplever vi at det er større respekt for det å ha en tro. Vi ser at ungdommer lengter etter ting som er ekte, og ikke nødvendigvis det som er kult. Samtidig ser vi en stor skepsis mot en kristen tro som er satt i system.

Wiig Andersen forteller at det er tøft å være kristen på enkelte steder, og at de opplever at unge mobbes for troen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noen rektorer synes det er problematisk å gi ungdommene plass. Andre ser at det er positivt for hele skolen at Laget er der.

– Det har blitt etablert en rekke nye, kristne skoler. Hvordan har det påvirket Laget sitt arbeid?

– Vi tror jo at alle skoler har godt av å ha et lag, selv om det er mange kristne som går der. Vi tror på det å søke Gud sammen som fellesskap der man er. Faren med at det blir for mange kristne skoler er at den offentlige skolen får færre kristne. Det gir den oppvoksende generasjon enda færre kontaktpunkt med kristne.

Strategi

– Hva er Laget sin strategi fremover?

– Vi har akkurat begynt å tenke litt på vår strategi fram mot 2021. Fra våren får vi en ny generalsekretær som kommer til å sette i gang et slikt arbeid som skal vedtas av generalforsamlingen i november. Generelt så tror jeg at vi kommer til å fokusere enda sterkere på kjernen i det Laget er og skal være: Samle og utruste og utdype unges åndelige liv, og vinne nye for Kristus.

Hvert tredje år skiftes medlemsmassen i Laget ut. Derfor har Laget et sterkt ønske om et tettere samarbeid med norske menigheter.

– Ønsket er at alle ungdommer skal tilhøre en menighet, og at Laget kan være en ressurs med tanke på det utadrettede arbeidet. Vi kan skole, understreker Wiig Andersen.

Les også
Lunsjer med lovsang
Les også
Menigheter som planter nytt har større vekst
Les også
Overrasket rektor
Les også
Mistet sju år gammel sønn - tok historien med i julekortet
Les også
Nok en anledning til å handle mer