ROTEHODE: – Jeg er ikke et ordensmenneske. Jeg skulle veldig gjerne ønske at jeg var det, men jeg må bare innse fakta: Jeg er rett og slett et rotehode, skriver Gunnlaug Bø.

Vi trenger ingen strøken fasade

«Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.» 1.Joh. 1,8–9

Her skal du få en «funfact» om meg: Jeg er ikke et ordensmenneske. Jeg skulle veldig gjerne ønske at jeg var det, men jeg må bare innse fakta: Jeg er rett og slett et rotehode.

I helga har jeg hatt besøk. Og hva skjer når rotehodet Gunnlaug skal få besøk? Jo, hun blir veldig stressa! Plutselig blir det veldig viktig for meg at alt skal se strøkent ut. For jeg vil jo ikke at besøket skal se rotet mitt!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innerst inne vet jeg at jeg aldri får det helt strøkent, uansett hvor mye jeg stresser. I tillegg var dette besøket en av mine aller nærmeste venninner, som har bodd med meg i tre år og kjenner meg godt. Likevel ble det stress denne gangen også. Jeg ville så gjerne vise fram et strøkent hjem.

Denne helga har jeg tenkt en del på hvordan jeg stresser med å rydde når jeg skal få besøk, og jeg må stille meg spørsmålet: Er det sånn jeg har det med Gud også? Føler jeg at jeg må «rydde opp» i livet mitt før jeg kan invitere ham inn i det?

Jeg har masse i mitt liv som kan være ubehagelig å vise fram for Gud. Jeg klarer ikke å leve slik han vil, og jeg synder hele tida. Ofte får jeg et sterkt ønske om å fikse opp i dette på egenhånd. Jeg får lyst til å vise Gud et flott og rent liv.

Kanskje kan du også ha lignende tanker? «Bare jeg får orden på det og det, så kan jeg bli en kristen…», eller «Bare jeg klarer å overvinne den og den synda, så får jeg frimodighet til å be eller å delta i kristent arbeid». Hvis vi tenker slik, blir vi aldri klar til å slippe Gud inn. Vi mennesker kan aldri bli syndfrie i oss selv.

I 1.Joh. 1,8–9 står det: «Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.»

Jesus er ingen fremmed som kommer på besøk. Han kjenner meg ut og inn, og han vet om alt «grums» som finnes i livet mitt. Jeg trenger ikke streve for å vise ham en strøken fasade, for han vet hva som befinner seg bak det ytre uansett. I stedet skal jeg få være ærlig og bekjenne alle mine synder for ham. Da vil han tilgi meg og rense meg fra all urettferdighet.

Både du og jeg skal slippe å stresse med å rydde opp selv for å kunne møte Gud. Jesus foretar «storrengjøringen» i våre liv, slik at det blir helt rent. Alt vi trenger å gjøre er å ta imot det han gjorde for oss på korset. Da kan vi frimodig slippe Gud inn i alle stedene av livene våre, og tjene ham her på jorda med det vi har, enten vi er ordensmennesker eller rotehoder!

«Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

1.Joh. 1,8–9

Her finner du flere andakter

Les også
Er du klar?
Les også
Følelser er ok
Les også
Ikke gi opp
Les også
Gud gir gode gaver
Les også
Barnets teologi