Våk

«Derfor må også dere være forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det», sier Matteus 24, 44.

Barnehagebarn blir som oftest hentet av mor eller far. Ikke noe spesielt med det. Det er helt vanlig. Men ofte er barna så opptatt av leken at de strekker den lengst mulig, slik at foreldrene må vente litt før de kan ta dem med seg hjem. Med en liten gutt jeg hørte om var det motsatt. Han forlangte å få på seg støvlene i god tid før hentetid. Han ville være klar når far kom.

Jesus har bedt oss om å være klare, rede eller forberedt som det gjerne står i Bibelen. – Våk, er også et ord som er brukt om det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Derfor må også dere være forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det», sier Matteus 24, 44. Og i neste kapittel (Matteus 25, 13) leser vi: «Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen.»

Det samme understrekes i Matteus 24, 37–42: «Som i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer. For i tiden før storflommen spiste og drakk de, giftet seg og giftet bort, helt til den dagen Noah gikk inn i arken, og de skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle.

Slik skal det være når Menneskesønnen kommer. Da skal to menn være ute på markene; én blir tatt med, én blir igjen. To kvinner skal male sammen på kvernen; én blir tatt med, én blir igjen. Så våk da! For dere vet ikke hvilken dag deres Herre kommer.»

Er du klar?

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)