Takknemlighet

«Siden vi altså får et rike som ikke kan rokkes, så la oss være takknemlige og med takk gjøre vår tjeneste slik Gud vil.» Hebr. 12,28.

Hvordan står det til med takknemligheten? Preger det hverdagen?

Det er nok en fare for at materiell velferd og høy levestandard kan gjøre oss både egoistiske og kravfulle. Vi tar mye som en selvfølge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flertallet av befolkningen har det svært bra materielt sett. 
Det gir grunn til takknemlighet og bør prege holdninger og handlinger.

En har sagt: «Hemmeligheten til å være fornøyd, er å oppdage at livet er en gave, ikke en rettighet.» 


Bibelen sier dette om takknemlighet. «La Kristi fred råde i hjertet deres – og vær takknemlige!» Kol.3,15. «Siden vi altså får et rike som ikke kan rokkes, så la oss være takknemlige og med takk gjøre vår tjeneste slik Gud vil.» Hebr. 12,28. 


Predikanten C. H. Spurgeon har sagt dette tankevekkende: «Når folk får mer enn de trenger til sitt daglige behov, vil rikdommen lett følges av gjerrighetens tørråte eller hjerteløshetens gift. Får derimot Guds velsignelse hvile over det hele, vil det gå slik: Måtehold ordner da med inntekten, gavmildhet bestemmer over utgiftene, takknemlighet helliger anvendelsen, og lovprisning forstørrer gleden ved å eie.» 


Vi har alle våre erfaringer her, men er sikkert enige om at det er så veldig mye vi har grunn til å være takknemlige for. Det blir alltid så mye triveligere der takknemlighet får være en viktig faktor i livet. 
«Den har størst glede som er takknemlig for lite!» Gade