ANDAKT: «Folk var enten for eller i mot. Det var umulig å forholde seg nøytral når en hørte Jesu forkunne eller så det han gjorde av undergjerninger.» Foto: Fotolia

Ta et standpunkt

Vårt materialistiske samfunn setter oss stadig på prøve i forhold til Guds verdinormer.

Jesus ville ha en reaksjon når han talte og innbød. Han utfordret mennesker til å ta et standpunkt. Folk var enten for eller i mot.

Det var umulig å forholde seg nøytral når en hørte Jesu forkynne eller så det han gjorde av undergjerninger. Han bad folk om å vende om og tro evangeliet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jesus kalte til anger og bot. Han brukte ord som betyr å snu helt om og gå i motsatt retning. Slik er det også i dag. Jesus er den samme.

Derfor drives evangelisk virksomhet i hele verden. Situasjonen er alltid den samme. Synden fører mennesker bort fra Gud, og man går sin egen vei. Gud vil overta våre liv. Det kan bety at mye kan bli snudd opp ned. «Vend om og tro på evangeliet.» Mark. 1,15.

Jesus taler ofte i liknelser om spørsmål som setter søkelys på våre holdninger og tillit til Gud, om våre bekymringer og medmenneskelige spørsmål. Og om verdier vi setter høyt, som rikdom og våre ambisjoner.

Vårt materialistiske samfunn setter oss stadig på prøve i forhold til Guds verdinormer. Der har Jesus mye han vil ha sagt oss om livet og tjenesten for ham, i møte med våre egne og ofte svært egoistiske valg.

Jesus lærte disiplene sine en ny måte å leve på. Det har han sammenfattet i Bergprekenen, Matt. 5–7. «For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.» Matt. 6,21.

«Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud.» Matt. 5.

Les også
Noe nytt skjer
Les også
Åpen for alle
Les også
Treenighetstiden
Les også
«Bestemor lyg ikkje»
Les også
Ikke bare festdager