Foto: Fotolia

Svar underveis

Trygve Bjerkrheims kjente sang, «Det er makt i de foldede hender» har betydd mye for mange.

Den svenske sangeren Lage Wedin gjorde den kjent for mange på 1960 tallet, da han som 17 åring kom til Norge og sang den inn på plate.

Senere ble den spilt i Ønskekonserten i radio, uke etter uke. Den minner om løftene Gud har knyttet til bønn. Det er alltid svar underveis, men det kan noen ganger drøye. Den bringer berikelse og velsignelse med seg, og minner oss om hvor viktig bønnetjenesten er. «Dere har ikke fordi dere ikke ber», er Jesu alvorlige påminnelse. Bønn fører oss nærmere og i større avhengighet til Gud. Det er kristenlivets pulsslag og åndedrett, og betyr alt for det åndelige livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var gjerne en hendelse som inspirerte Bjerkrheim til å skrive en sang. Her var det en tale av misjonær Jon Berg i 1954, som sa, «Den mektigste fronten i verda er fronten med de folda hender». Bjerkrheim skrev dette på et kort og ble stadig minnet om setningen, og han skrev etter hvert de to første versene, det tredje kom senere, etter oppfordring.

«Det er makt i de foldede hender, i seg selv er de svake og små. Men mot allmaktens Gud du dem vender: Han har lovet at svar skal du få. Kor: Det er svar underveis, engler kommer med bud. Om det drøyer, det fram dog skal nå. For det lovet jo løftenes trofaste Gud: Kall på meg, og du hjelpen skal få!»

Les også
«Prøv meg»
Les også
Medarbeidere for sannheten
Les også
Skapt i Guds bilde
Les også
Samme familie
Les også
Olje på tørre hjul