Illustrasjonsfoto: Fotolia

Solskjerming

Som syndige mennesker kan vi ikke stå innfor Guds herlighet. Det ville vi ikke tåle. Men ved troen på Jesus kan vi det.

Solskjerming kan være viktig, ikke minst i mer sydligere land enn oss. Mens vi nordboere ofte lengter og higer etter sol, trives folk som bor i mer sydlige breddegrader minst like godt i skyggen. Det forstår vi nok mye mer av i år enn i fjor – etter en sommer som mange ganger har løftet termometerviseren godt over 30 grader. Da var det godt å kunne skjerme seg for solen.

Samtidig vet vi at vi trenger sol. Uten sola ville alt liv dødd. Sola gir oss også D-vitaminer, og soldager er stort sett godt for humøret. Lyset gir håp. Mørket kan aldri gjøre det samme. Men noen av solens stråler tåler vi ikke. De er rett og slett kreftfremkallende. Derfor er det viktig å verne oss mot dem med kremer og ved å ikke utsette oss for dem over lang tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På russekortet jeg hadde som gymnasiast stod det: «Vend alltid ditt ansikt mot solen, så vil skyggene falle bak deg.»

Da snakker vi om et annet perspektiv. Her er solen et bilde på Gud. Som syndige mennesker kan vi ikke stå innfor Guds herlighet. Det ville vi ikke tåle. Men ved troen på Jesus kan vi det. Ved troen på Han er vi blitt reine og rettferdige så vi kan komme direkte fram for Ham.

Det bekreftet Gud ved at forhenget i templet revnet fra øverst til nederst da Jesus døde på korset for våre synder.

Les også
Systeminnredning
Les også
Brokollaps
Les også
Så mange slags påfunn
Les også
Åndens fattigdom
Les også
Å beskjære et tre