Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Ser vi velsignelsene?

Det er sannelig grunn til å telle alle Guds velsignelser. De er flere enn vi aner!

«Den som sprer velsignelse ­trives godt, og den som kvikker opp andre blir oppkvikket selv», heter det i Ordspråkene 11,25.

En engelsk sang oppfordrer til å telle velsignelsene. Men det er ikke det mest nærliggende for oss i hverdagen. Vi ser ikke alltid velsignelsene. Vi er mer opptatt av problemer og vanskeligheter. Det overskygger gjerne alt annet. Men tenker vi etter, så ser og skjønner vi hvordan Gud velsigner i stort og smått. Vi har mye å takke for. Det sies, «Den beste hjelp mot misnøye er å telle våre velsignelser».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det blir aldri nok av med­menneskelig varme, omsorg og støtte. Kristi kjærlighet tvinger oss! Tenk så fantastisk, at jeg skal få være med å spre velsignelse­, kvikke opp andre og selv bli ­oppkvikket! Da oppleves ­kristenlivet velsignelsesrikt.

Vi skal få lov til å være gavmilde med alt hva vi er og har, og Gud gir gleder og velsignelser tilbake. Det er sannelig grunn til å telle alle Guds velsignelser. De er flere enn vi aner!

Det lyder i et vers: «Tell velsignelsene Gud har gitt, regn de goder han deg skjenker fritt. Tell dem sammen, både smått og stort. Og det vil forundre deg hva Gud har gjort.» Og da blir det også naturlig å stemme i med Paulus: «Velsignet er Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i Kristus har velsignet oss med all Åndens velsignelse i himmelen.» Ef. 1,3.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)

Les også
Stor nok tro
Les også
Kjenn at jeg er Gud
Les også
Tårer
Les også
Stå fast
Les også
Vekstprinsippene