Se framover!

«Ha øynene rettet framover, fest blikket på det som ligger foran!» (Ordspr 4,25)

Som mennesker har vi begrenset oversikt og kontroll over egne liv – selv om vi bærer det fulle ansvaret for alle valg og prioriteringer. Men uansett kan og bør vi kontrollere hva vi vier vår oppmerksomhet.

Noen lever i for nær kontakt med fortidens feilgrep, sår og uløste problemer. Enkelte tenker daglig på det negative som hendte dem i fjor. Når sjåførens blikk fokuserer mer på bilspeilene inne og ute enn på det som ligger foran på vegen – øker sjansene for en ødeleggende utforkjøring eller en front mot front kollisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Livets hastighet, lidenskap og alvor krever fokus på det som ligger foran oss. De som stadig vender tilbake til det negative i fortiden ender ofte på en parkeringsplass, uten evne og lederskap til å møte utfordringene rundt neste sving. 
Det betyr ikke at livet skal være fylt av kav og mas.

Årsakene til våre bekymringer er nok mer knyttet til fortidens negative erfaringer enn til realitetene i det som ligger foran. Barnet bekymrer seg i liten grad for framtiden fordi det ennå ikke har erfaringer som kan legitimere bekymringene.

Derfor forstår vi formaningen som sier «Vær ikke bekymret for noe!» (Fil 4,5). Bruk heller den himmelske audiensen til å legge fram alle behov i bønn. Et bønnesvar punkterer alle bekymringer og fyller hjertet med håp og tro i det vi retter øynene framover.

Behov for mer inspirasjon?