Illustrasjonsfoto: Ghita Katz Olsen/CC/Flickr

Rikene som ble knust

«Men i disse kongenes dager skal himmelens Gud opprette et rike som aldri i evighet skal gå til grunne ...» (Dan 2,44).

Foran det store presidentpalasset på den røde plass i Moskva ligger det et mindre bygg, delvis nedfelt i den massive broleggingen. Huset rommer et fortidens monster: liket av Vladimir Lenin, Sovjetunionens første leder og ideolog.

Jeltsin kunne ha fjernet disse siste levningene av fortidens tyranni, men valgte heller å fornye flaggborgen. Vi kaller dette maktsenteret for «Kremlin», stedet hvor Tsaren og deretter kommunistpartiets ledere styrte det mektige riket i øst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er bare ett rike som skal bestå, alle de andre verdensrikene vil gå i oppløsning når deres tid er ute. Grunnen er at alle disse rikene ble skapt ved menneskers vilje og ambisjon – ikke av Gud. Bare Guds eget rike har basis i hans vilje og vil bestå.

Alle andre forsøk på å skape fred, rettferdighet og orden i denne verden vil mislykkes slik både babylonerne, perserne og romerne fikk erfare på Bibelens tid.

Enhver som vil prøve seg på et lignende prosjekt i framtiden vil bli tilintetgjort av den samme steinen Daniel fikk se i synet han utla for kong Nebukadnesar. Hvorfor ikke satse på det eneste riket som alltid vil bestå?

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Jesus tok skylda!
Les også
Egoist?
Les også
Omvend dere!
Les også
Gi ikke opp for tidlig!
Les også
Ubehagelig ærefrykt