Illustrasjonsfoto: Fotolia

Rett sted

«Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten. Jag etter kjærligheten, søk åndsgavene med iver, særlig det å tale profetisk.» 1 Kor 13:13–14:1

Leser vi kapitlene i Bibelen hver for seg, kan vi gå glipp av noen viktige sammenhenger. Som overgangen mellom kjærlighetens kapittel i første Korinterbrev, og det neste kapitlet.

«Jag etter kjærligheten» åpner kapittel 14, som handler om Åndens gaver i menigheten. Ordene hører like mye med der, som i kapitlet om dybdene i kjærligheten. Nettopp det er et viktig budskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Åndens gaver kan komme skjevt ut mellom oss. Men i overgangen mellom de to kapitlene gir Paulus oss en nøkkel. Han viser oss hvor disse gavene hører hjemme: Midt mellom troen, håpet og kjærligheten, hvor kjærligheten er størst.

Paulus viser oss videre at gavene er gitt for å formane, trøste, og oppmuntre. Så vi kan leve i tro, vekst, og sann omvendelse.

«… særlig det å tale profetisk», sier Paulus. Den gaven har ofte et dårlig rykte. Men se hvordan den spesielt nevnes av Paulus. Og i samme åndedrag som han ber oss om å jage etter kjærligheten.

Hvilken motivasjon, hvilket mål, hvilken plass og sammenheng, har praktiseringen av Åndens gaver imellom oss?

Les også
Gud – Skaperen
Les også
Røst
Les også
Arv
Les også
Hvile
Les også
Vern og ord