Rett dør

Det er så viktig at vi ikke forsøker den veien Gud stengte, men den Han betalte dyrt for å åpne for oss.

I klasserommet på Bibelskolen vår er det to dører på den ene sideveggen. Den ene døren er til noen andres lager, og er låst. Den andre døren er til lageret vårt. Den er som regel åpen, ofte med lyset på.

Når jeg underviser om «lov og evangelium» går jeg ofte i stor fart mot den første døren, så jeg dundrer med skulderen inn i den, og røsker i dørhåndtaket. Jeg viser med all tydelighet at døren er stengt. Selv om jeg var veldig sikker på at jeg skulle inn der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Romerne 3 slår Paulus først fast at det ikke finnes en eneste som er rettferdig. Alle kommer til kort, enten de kjenner Guds lov og vilje, eller ikke gjør det. Enten vi kan alt om kristen oppførsel eller ikke.

Men så skriver han: «Men nå er Guds rettferdighet, som loven og profetene vitner om, blitt åpenbart uavhengig av loven.» Døren er stengt fordi vi ikke makter å være rettferdige. Men også fordi Gud har bestemt en annen vei å redde oss gjennom.

«Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus», fortsetter Paulus. At døren til lageret vårt står åpen og lyset er på, sier bare litt. Det er så mye mer, liv og overflod.

Det er så viktig at vi ikke ­forsøker den veien Gud stengte, men den Han betalte dyrt for å åpne for oss.

----

Her finner du flere andakter.