Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Reddet av en blodgiver

Vi er reddet fordi noen gav sitt blod for oss, og har du litt kristen kunnskap vet du at det er Jesu død på korset vi snakker om.

En forkynner jeg hørte i sommer fortalte at hun nylig hadde vært i Sverige. Der hadde hun sett en tekst på ryggen til T-skjorten på en mann. En tekst som øyeblikkelig «slo inn» hos henne. Teksten var en reklame for å få flere svensker til å bli blodgivere, og den lød slik: «Räddad av en blodgivare».

Omtrent samtidig hørte jeg en annen forkynner på et av sommerens mange stevner, fortelle at en i England under krigen, på grunn av mangel på blod til blodoverføring på sykehusene, kunne betale boten sin, for mindre trafikkforseelser, med en halv liter blod.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Begge beretningene peker i samme retning. Vi er reddet fordi noen gav sitt blod for oss, og har du litt kristen kunnskap vet du at det er Jesu død på korset vi snakker om.

Om dette står det i Hebreerbrevet 9, 12 og 15: «Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle, og således vant han en evig forløsning. … Så er da Kristus mellommann for en ny pakt. Han døde, og det ble til forløsning fra overtredelsene under den første pakt, for at de som er kalt, skal få den evige arv som var lovt.»

Gjennom blodet, gjennom blodet./Jeg skal all min synd bli fri, Halleluja. Jesus brakte full forsoning/på sitt kors på Golgata./

Les også
Din store verdi
Les også
Diapraksis
Les også
Godt å høre
Les også
Betrodd mye
Les også
I Herrens hender