Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Psykologen Salomo

God menneskekunnskap, psykologi, er uvurderlig i familier og fellesskap. Ja, også i kristne fellesskap.

De var horkvinner og bodde i samme hus. Begge var blitt med barn og hadde nettopp født. Kanskje kunne de ikke gjøre rede for hvem barnefaren var. Vondt var det for dem selv. Vondt for barnet når det vokste til. Når Guds skaperordning skiples, får det tragiske følger.

De to som omtales i 1. Kong 3, sto i en konflikt. Den enes barn hadde dødd, og hun hadde skiftet barn med den andre kvinnen mens hun sov. Nå kom de fram for kong Salomo, begge med krav om å få være det levende barnets mor. Salomo foreslo – med baktanker – et brutalt scenario. «Del barnet i to, gi halvparten til hver.» Salomos visdom slo til: Barnets mor reagerte spontant. «Hennes hjerte brant for barnet.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da var det bedre at den andre likevel fikk barnet. Salomo tenkte kanskje på sin mor, Batseba. Han visste i alle fall hvordan et morshjerte fungerer. Og han visste at en utnyttet kvinne i et skammens liv også har et slikt morshjerte.

God menneskekunnskap, psykologi, er uvurderlig i familier og fellesskap. Ja, også i kristne fellesskap. På en særlig måte utfordres dømmekraften i konflikter.

I dag forslår jeg to særlige bønneemner: Be for sexslaver som gråter over et barn. Og be om salomonisk visdom i møte med konflikter i kristne fellesskap.

Les også
Lever vi ved Ånden, så la oss også vandre i Ånden
Les også
Tro og ærlighet
Les også
Følge Jesus
Les også
Unge Salomos bønneemner
Les også
Salomo som realpolitiker