Illustrasjonsfoto: Mario Antonio Pena Zapatería/CC/Flickr

Penger ikke alt

«En mann som gjør en feil og ikke retter på den, han gjør enda en feil». (Konfucius)

Det er viktig å bruke tid og krefter på gode saker og formål, og jeg tror også at det er riktig å finne seg noen hjertesaker som man virkelig brenner for og tror på og har anledning til å bruke tid på.

For en kristen er det også spørsmål om hva Gud vil med våre liv og hvilke oppgaver han viser oss og leder oss til. Dypest sett er det spørsmål om Guds velsignelse i liv og tjeneste.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Det er Herrens velsignelse som gir rikdom.» Ordspråkene 10,22.

Med våre ofte egoistiske holdninger og materielle velstand er det ikke mye som ikke kan kjøpes for penger. Og vi tar mye som en selvfølge.

Forleden fant jeg følgende visdomsord av Arne Garborg, som sier noe om valg og prioriteringer: «Ein kan kjøpe seg mat, men ikkje mathug,/dropar, men ikkje helse,/mjuke senger, men ikkje svevn,/lærdom, men ikkje vit,/stas, men ikkje venleik,/glans, men ikkje hygge,/moro, men ikkje glede,/kamerater, men ikkje venskap,/tenarar, men ikkje truskap,/gråe hår, men ikkje ære,/rolege dagar, men ikkje fred.»

Garborg var nok opptatt av å få fram noe av det grunnleggende i livet, at ikke alt kan kjøpes for penger. En kan verken spise, drikke eller kle seg med penger.

«La ikke kjærlighet til penger styre livet, men nøy dere med det dere har. For Gud har sagt: Jeg svikter deg ikke og forlater deg ikke.» Hebr. 13,5.

Behov for mer inspirasjon?

Les også
Troskap mot sannheten
Les også
Ubehagelig ærefrykt
Les også
Streik
Les også
Vekkelsesforventing
Les også
Å stå for noe