Illustrasjonsfoto: Dykam/CC/Flickr

Paulus advarer

«Avstumpet er de blitt, de har gitt seg over til et utsvevende liv, de er urene og grådige i alt de gjør. Men dere er ikke slik, dere har gått i lære hos Kristus.» Ef. 4,19–20.

Det er de gamle «hovedsyndene», umoral og materialisme, Paulus advarer mot når han starter rekken av formaninger, også kalt «urkirkens katekismus».

Han berører også mange av de samme etiske problemstillingene i andre brev. Det er ikke tilfeldig at han først og fremst tar for seg umoral og pengejag. Det har til alle tider vært en fristelse til å gi etter på disse områdene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Djevelen har etablert et brohode i vår egen natur, og han lar oss tenke: Hvorfor ta det så nøye? Det er jo så mange som tenker og gjør det samme. Er vi villige til å ta vare på den kristne arv, slik Jesus har lært oss?

Presset mot det kristne livsmønsteret øker. Det som er basert på lydighet mot Guds bud og vilje.

Paulus oppfordrer, «Dere har tatt imot Kristus Jesus som Herre. Lev da i ham, vær rotfestet i ham og bygd på ham! Hold fast ved den tro dere er opplært i, med overstrømmende takk til Gud! Pass på at ingen får fanget dere med visdomslære og tomt bedrag som stammer fra menneskelige overleveringer og grunnkreftene i verden og ikke fra Kristus» Kol. 2.

Faren for åndelig søvn er stor, og det må kjempes imot fristelsen til rolig å tilpasse seg holdninger og et livsmønster som strider mot Guds ord.

Trenger du mer åndelig påfyll?

Les også
Å stå for noe
Les også
Seks oppturer
Les også
Troskap mot sannheten
Les også
Ingen lov, intet rike
Les også
Skjønnhet, godhet og sannhet