Omvendelse vekker oppmerksomhet

«All din harme tok du tilbake, du vendte deg bort fra din brennende vrede» (Salme 85,4).

Omvendelse er grunnleggende for vår kristne tro. Men er det slik at Gud også vender seg om? Og hvis Gud har lagt seg på en bestemt kurs, kan våre bønner eller henstillinger få ham til å snu om i stikk motsatt retning?


Siden Gud aldri går i feil retning, har han heller intet behov for å justere kursen i henhold til menneskelig oppfordring. Skulle han kunne ha valgt feil kjørefelt eller falt i søvn bak rattet?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nei, vi kjenner ikke Gud slik. Alt han gjør, er fullkomment og årvåkent. Likevel registrerer salmisten her at Gudvendte seg bort. Og i Salme 85,6 sier David: «Herre, vend ditt øre til min bønn».

Så Gud kan altså vende segbort fra noe og vende segtil noen – selv om han aldri vender om. Det handler nemlig om fokus og oppmerksomhet, ikke om retning og kurs.
Bønn er kampen om Guds oppmerksomhet. Vi kjempermed Gud, ikkemot hans vilje.

For Gud må både ivareta hensynet til sin rettferdighet og sin barmhjertighet. Det er her en forbeder kan bli tungen på vektskålen. Forbederen som kjemper om Guds oppmerksomhet kan få Gud til åvende seg bort fra sin vrede ogtil den som trenger nåde og barmhjertighet.

Gud vender alltid øret til den som roper på ham. Og omvendelse vil alltid vekke Guds oppmerksomhet.

Behov for mer inspirasjon?